Už piktnaudžiavimą tarnyba nuteistas buvęs Kauno miesto tarnautojas

Už piktnaudžiavimą tarnyba nuteistas buvęs Kauno miesto tarnautojas, trečiadienį pranešė Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT).

Kaltu pripažintas buvęs Kauno miesto savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas V.J.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Kaltu pripažintas buvęs Kauno miesto savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas V.J.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 12, 2020, 10:15 AM, atnaujinta Feb 12, 2020, 10:27 AM

Kauno apylinkės teismas praėjusį ketvirtadienį dėl piktnaudžiavimo ir neteisėto poveikio elektroniniams duomenims kaltu pripažino buvusį Kauno miesto savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos skyriaus vedėją Vytautą Jurkevičių.

Teismas jam skyrė didesnę nei 4 tūkst. eurų baudą bei atėmė teisę dirbti ar eiti valstybės tarnautojo ar jam prilyginto asmens pareigas savivaldybės ar valstybės įmonėse ar valstybės tarnyboje trejiems metams.

Ikiteisminį tyrimą atlikę Kauno STT Kauno valdybos pareigūnai nustatė, kad buvęs Kauno miesto tarnautojas, kurio pareigos jam suteikia įgaliojimus nagrinėti ar pavesti nagrinėti administracinius nusižengimus dėl vietinės rinkliavos mokėjimo už automobilių stovėjimo Kauno mieste pažeidimus, siekdamas pažįstamam asmeniui padėti išvengti gresiančios administracinės atsakomybės dėl trijų administracinių nusižengimų, pasinaudojo išimtinėmis Skyriaus vedėjui suteiktomis teisėmis ir neteisėtai pašalino šių pažeidimų elektroninius duomenis iš Administracinės teisės pažeidimų informacinės sistemos (ATPIS).

Pasak STT, dėl V. Jurkevičiaus neteisėtų veiksmų buvo apribotas naudojimasis elektroniniais duomenimis, todėl nebuvo nustatytas ir administracinėn atsakomybėn patrauktas konkrečiu automobiliu pažeidimus padaręs asmuo, kol nesuėjo patraukimo administracinėn atsakomybėn senatis.

„Teismas konstatavo, kad šiuos veiksmus Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas atliko suvokdamas, kad sunaikindamas elektroninius duomenis elgiasi neteisėtai, t. y. piktnaudžiaujant savo tarnybine padėtimi bei žinant, kad tokiais veiksmais bus neišvengiamai padaryta didelė žala valstybei bei savivaldybei“, – teigiama tarnybos pranešime.

Teismo sprendimas gali būti skundžiamas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.