„Kesko Senukus“ apvogusiam vadybininkui – bausmė

Prekybos centre „Kesko Senukai“ dirbęs šiaulietis 27 metų Martynas Jarockis sumanė schemą, kaip pasisavinti darbovietės pinigus. Bet grobiu jaunas vyras džiaugėsi neilgai – kiek daugiau kaip du mėnesius.

 M.Jarockis į teismą atėjo geros nuotaikos, bet po to ėmė stebėtis, kad ši byla sudomino ir žurnalistus.<br> G.Šiupario nuotr.
 M.Jarockis į teismą atėjo geros nuotaikos, bet po to ėmė stebėtis, kad ši byla sudomino ir žurnalistus.<br> G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-02-18 14:33, atnaujinta 2020-02-18 14:35

Teismo slenkstį mynęs šiaulietis kaltę pripažino visiškai, todėl atsipirko švelnesne bausme. Šiaulių apygardos teismas M.Jarockiui skyrė 1 metų ir 4 mėnesių laisvės apribojimo bausmę, be to, įpareigojo per šį laikotarpį sugrąžinti pavogtus 14,1 tūkstančio eurų.

Didmeninės prekybos vadybininku dirbęs vyras buvo sumanęs vaikišką schemą, kaip galėtų pasisavinti įmonės pinigus. Viltis, kad vagystės bus nepastebėtos, subliūško greitai.

M.Jarockis sumanė iš klientų imti už prekes grynuosius, o sąskaitas faktūras išrašyti kitoms įmonėms. Šiaulietis tikėjosi, kad nemažus kiekius prekių perkančios bendrovės nepastebės, jog moka ir už svetimas prekes.

Prekes nusipirkę klientai liko patenkinti, nes gavo viską, už ką sumokėjo. Tuo tarpu M.Jarockis per daugiau kaip du mėnesius išrašė 17 sąskaitų – faktūrų už daugiau kaip 14,1 tūkstančio eurų.

Šiaulietis teisinosi, kad jam trūko pinigų, todėl nutarė prisidurti. Vyriškis teisme prisipažino, kad uždirbdavo neblogai – uždarbis į rankas siekdavo kone 900 eurų, be to, gaudavo ir priedus už parduotas medžiagas. Bet to vyrui buvo maža, todėl nutarė pradėti vogti.

Kai vagišius buvo sučiuptas, jis nebeturėjo pinigų, nes juos lengva ranka ištaškė. Šiaulietis prisipažino, kad dalį pinigų pralošė apsilankęs kazino.

Už rankos pričiuptas vyriškis pasirašė vekselį ir įsipareigojo atlyginti padarytą žalą. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.