Pavogtas automobilis surastas anksčiau, nei gautas pranešimas apie jo vagystę

Iš vasario 12-osios į 13-ąją, iš karto po vidurnakčio, Radviliškio rajono policijos komisariato pareigūnus pasiekė Radviliškio pagalbos šeimai centro pranešimas apie į centrą negrįžusius du penkiolikmečius globotinius, kurie policijos pareigūnams gerai pažįstami, nes yra „etatiniai“ bėgliai: vienam jų tai buvo 17-tas pasišalinimas iš globos įstaigos, kitam – 9-asis.

Pavogtas automobilis surastas anksčiau, nei gautas pranešimas apie jo vagystę.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Pavogtas automobilis surastas anksčiau, nei gautas pranešimas apie jo vagystę.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 19, 2020, 11:11 AM, atnaujinta Feb 19, 2020, 11:14 AM

Kaip rašoma Šiaulių apskrities VPK pranešime, policijos pareigūnams jų dingimas visada sukelia nerimą – rytojaus dieną garantuota žinia apie rajone padarytą vagystę ar kokią kitą nusikalstamą veiką. Jaunuoliai mėgsta linksmintis su įvairaus plauko nepažįstamaisiais, ieškoti nuotykių ir vengia grąžinimo į pagalbos šeimai centrą, kur privalu laikytis tam tikrų elgesio taisyklių.

Patruliuodami Radviliškyje pareigūnai naktį pradingėlių taip ir nesutiko, tačiau ryte, apie 8 val., jie sulaukė pranešimo, kad po Šiaulėnų miestelį (Radviliškio rajone) dideliu greičiu ir pavojingai manevruodamas važinėja tamsiai mėlynas „Ford Tourneo Connect“, kuris vos nepartrenkė gatve ėjusių vaikų.

Patruliai išskubėjo į Šiaulėnus ir ties Ilguočių kaimu pastebėjo link jų atvažiuojantį minėtą automobilį. Apsigręžę pareigūnai nusekė paskui įtartiną automobilį ir jį sustabdė.

Prie vairo sėdėjo vienas iš pagalbos šeimai centro pasišalinusių penkiolikmečių, o šalia jo – kitas bėglys. Paaiškėjo, kad vienam jų šovė į galvą mintis pasivažinėti automobiliu, kitas tam pritarė.

Transporto priemonę nepilnamečiai susirado vieno autoserviso teritorijoje, kuri nėra aptverta, o saugoma tik vaizdo stebėjimo kamerų. Automobilis buvo neužrakintas, su viduje paliktu užvedimo raktu ir visais transporto priemonei būtinais dokumentais.

Jaunuoliai iš Radviliškio patraukė į Šilėnus ir planavo važinėtis tol, kol užteks benzino. Pareigūnai jų kelionę nutraukė anksčiau.

Tuo metu, kai su sulaikytais jaunuoliais buvo aiškinamasi, iš kur šie gavo automobilį, patrulius pasiekė žinia, kad dėl sustabdyto automobilio vagystės ką tik į policiją kreipėsi vieno Radviliškio autoserviso darbuotojai. Taigi pavogtas automobilis buvo surastas pirmiau, negu policiją pasiekė pranešimas apie jo vagystę.

Abu sulaikytieji buvo uždaryti į areštinę, dėl vagystės jiems pradėtas ikiteisminis tyrimas. Vienam jų – tai jau ne pirma baudžiamoji byla dėl vagystės. Įtariamiesiems paskyrus kardomąsias priemones, nesusijusias su laisvės atėmimu, jaunuoliai buvo paleisti, o automobilis grąžintas bendrovei.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.