Saldus kyšis Marijampolės policininkams virto šaltu dušu

Palankaus nuosprendžio kyšininkavimo byloje sulaukusius Marijampolės policininkus šaltu dušu perliejo Kauno apygardos teismas, pripažinęs juos kaltais ir užtrenkęs duris į valstybės tarnybą 3 metams.

 Anksčiau skatinta Marijampolės policijos Migracijos skyriaus vadovė I.Adomavičienė nuteista kyšininkavimo byloje. <br> Policijos nuotr.
 Anksčiau skatinta Marijampolės policijos Migracijos skyriaus vadovė I.Adomavičienė nuteista kyšininkavimo byloje. <br> Policijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 19, 2020, 1:28 PM, atnaujinta Feb 19, 2020, 1:38 PM

Pirmo laipsnio pasižymėjimo ženklu „Už nepriekaištingą tarnybą“ prieš 5 metus apdovanota Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkė 45 metų Ilona Adomavičienė liko su gėdos dėme – aukštesnysis teismas trečiadienį panaikino marijampoliečių kolegų išteisinamąjį nuosprendį.

Dabar jau nedirbančiai policijoje I.Adomavičienei teks sumokėti 3 tūkst. 615 eurų dydžio baudą.

Tokio pat dydžio baudos skirtos Migracijos skyriaus vyresniajam specialistui 42 metų Žilvinui Lapinskui ir 51 metų specialistei Ilonai Paludnevičienei, kurios vienintelės iš trijulės kaltę buvo pripažinęs ir žemesnės instancijos teismas.

Policijos pareigūnus įklampino keturi buteliai brendžio „Renaissance“ ir keturi saldainių rinkiniai, gauti iš bendrovės „Lauriva“ direktorės.

Pasak prokurorų, kyšis buvo skirtas už palankumą ir išskirtinę padėtį dėl „Laurivos“ jos vadovės ir šeimos narių vykdomos tarpininkavimo veiklos, teikiant dokumentaciją ir kviečiant į Lietuvą atvykti užsienio šalių piliečius.

Mūsų valstybėje verslo tikslu atvykdavo ir būdavo apgyvendinti žmonės Kazachstano, Uzbekistano, Kirgizijos. Tadžikistano.

Pareigūnai buvo „tepami“ už skubesnį dokumentų priėmimą ir įregistravimą, asmenų patikrinimą policijos naudojamoje informacinėje sistemoje.

Byloje jau anksčiau buvo nuteistos „Laurivos“ vadovė ir dar viena Marijampolės policijos Migracijos skyriaus specialistė.

Nusikaltimas įvykdytas 2017 metų balandžio 14 dieną, bet taškas šioje istorijoje dar nepadėtas – buvę policininkai gali skųsti nuosprendį Aukščiausiajam teismui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.