Į Lietuvą vilkiku atvykę Ukrainos ir Azerbaidžano piliečiai bandė apgauti pasieniečius

Medininkų punkte pasieniečiai išaiškino du dokumentų klastojimo atvejus. Ukrainos pilietis pateikė, įtariama, suklastotą vairuotojo pažymėjimą, o azerbaidžanietis vairavo krovininį automobilį, kurio registracijos numeris, įtariama, buvo padirbtas.

Pasieniečiams vyrai pateikė klastotes.<br>VSAT nuotr.
Pasieniečiams vyrai pateikė klastotes.<br>VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 28, 2020, 11:36 AM

Ketvirtadienio naktį VSAT Vilniaus pasienio rinktinės Padvarionių užkardos pareigūnai Medininkų kontrolės punkte tikrino 40 metų Ukrainos piliečio pateiktus dokumentus. Užsienietis maršrutiniu autobusu vyko iš Baltarusijos į Lietuvą. Be kitų dokumentų, ukrainietis pateikė savo šalyje išduotą vairuotojo pažymėjimą. Jis VSAT pareigūnams iškart pasirodė įtartinas. Įdėmiau ištyrus dokumentą paaiškėjo, kad tai, įtariama, yra visiška klastotė.

Keleiviui teks atsakyti už disponavimą suklastotu dokumentu ir jo panaudojimą. Dėl to Vilniaus pasienio rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Ukrainiečiui gresia areštas arba laisvės atėmimas iki 4 metų.

Po apklausos VSAT pareigūnai užsienietį uždarė į areštinę.

Tos pačios dienos vakare Padvarionių užkardos pasieniečiai Medininkų kontrolės punkte patikrino iš Lietuvos į Baltarusiją vykusio vilkiko „DAF FT XF“ dokumentus.

Patikros metu VSAT pareigūnams įtarimų sukėlė vairuotojo, 58-erių Azerbaidžano piliečio, pateikti vokiški vilkiko registracijos dokumentai. Nustatyta, kad 2013 m. pagamintos transporto priemonės registracijos liudijimas yra, įtariama, visiška klastotė.

Dėl dokumentų suklastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu pasieniečiai pradėjo ikiteisminį tyrimą. Už tai gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki trejų metų.

Azerbaidžano pilietis buvo apklaustas kaip liudytojas ir paleistas. Vilkikas laikinai saugomas Vilniaus pasienio rinktinėje, o jo vilkta puspriekabė su elektrodų kroviniu – Medininkų punkte.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.