Kauno tardymo izoliatoriuje suimtieji paskelbė bado streiką – netenkina pasikeitusios taisyklės

Kalėjimų departamentas pranešė apie pirmadienį suimtųjų paskelbtą bado streiką. Asmenys tokius savo veiksmus argumentavo nepasitenkinimu taisyklių pasikeitimais.

58 suimtieji paskelbė bado streiką.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
58 suimtieji paskelbė bado streiką.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-03-02 13:43, atnaujinta 2020-03-02 13:45

2020 metų kovo 2 dieną Kauno tardymo izoliatoriuje 58 suimtieji raštu pranešė pradedantys neterminuotą badavimą. Badavimo priežastis – Pataisos įstaigų ir tardymo izoliatorių vidaus tvarkos taisyklių pakeitimai.

Pasikeitus Pataisos įstaigų ir tardymo izoliatorių vidaus tvarkos taisyklėms, dėl suimtiesiems leidžiamų įsigyti ir turėti asmeninių daiktų, nebeleidžiami turėti vaizdo leistuvai, skrudintuvai ir sumuštinių keptuvės, o vietoj radijo imtuvo arba garso grotuvo leidžiamas kišeninis (nešiojamas) radijo imtuvas arba MP3 grotuvas. Taip pat sumažintas leidžiamų pasiimti daiktų kiekis suimtiesiems, uždaromiems į drausmės izoliatorių.

Šiuo metu įstaigos vadovybė bendrauja su suimtaisiais, pareiškusiais apie badavimą, vykdo dialogą dėl suimtųjų reikalavimų, teikia informaciją apie teisės aktus, kuriuose yra numatytos jų laikymo sąlygos.

Anksčiau buvo skelbta, kad vasario 18 dieną Kauno nepilnamečių tardymo izoliatoriuje-pataisos namuose badavo 16 nuteistųjų, reikalavusių išskirtinių laikymo sąlygų.

Kalėjimų departamentas tuomet informavo, kad nuteistieji nutraukė bado akciją vasario 21 dieną.

Šiuo metu įstaigoje nuteistųjų priežiūra vykdoma įprastiniu režimu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.