Britai nuteisė ir ruošiasi deportuoti jiems nusibosti jau spėjusį lietuvį

Jungtinės Karalystės teisėsauga pradėjo tvarkyti dokumentus ir į tėvynę deportuoti ruošiasi 39-erių metų lietuvį Andrių Mačianską. Ne kartą reikalų su policija Lietuvoje turėjęs vyras jau spėjo įgristi ir britų pareigūnams.

 Britai nuteisė ir ruošiasi deportuoti jiems nusibosti jau spėjusį lietuvį Andrių Mačianską.
 Britai nuteisė ir ruošiasi deportuoti jiems nusibosti jau spėjusį lietuvį Andrių Mačianską.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 29, 2020, 1:04 PM, atnaujinta Mar 29, 2020, 1:25 PM

Kaip praneša portalas kierowcyhgv.uk, pastarąjį kartą Andrius Mačianskas Jungtinėje Karalystėje sulaikytas buvo 2019 m. rugsėjį po dramatiškų gaudynių, kuomet 70 mylių per valandą (apie 113 km/val.) greičiu sunkvežimiu spruko nuo policijos kelyje, kuriame greitis ribojamas iki 30 mylių per valandą (apie 48 km/val.).

Po sulaikymo paaiškėjo, kad vyriškis jau kelis kartus buvo teistas Lietuvoje. Britų teisėsaugai jis jau irgi buvo pažįstamas. Praėjusių metų rugpjūčio 12 d. britų policija gavo pranešimą, kad įtartinas vyras upės pakrantėje vaikšto su dideliu samurajaus kardu.

Pamatęs artėjančius pareigūnus, vyras (kaip vėliau paaiškėjo - A.Mačianskas) kardą paslėpė krūmuose, bet pareigūnai ginklą greitai surado. Tuomet lietuvis pasiteisino, kad pjauna krūmus.

Po sulaikymo pas lietuvį buvo rasta amfetamino. Vyras iš pradžių buvo suimtas, apklaustas, paskui paleistas už užstatą.

Maždaug po mėnesio policija gavo pranešimą apie pavogtą sunkvežimį. Netrukus pareigūnai vogtą sunkvežimį pastebėjo, bet jo vairuotojas nepakluso reikalavimui sustoti. Prasidėjo gaudynės.

Po maždaug 20 minučių trukusių kvapą gniaužiančių gaudynių, vairuotojas sustabdė sunkvežimį ir bandė begti pėsčiomis. Tačiau buvo sučiuptas. Per sulaikymą įtariamasis devėjo gumines pirštines.

Paaiškėjo, kad sunkvežimį vairavo pareigūnams jau pažįstamas A.Mačianskas. 

Policijos automobiliuose sumontuoti vaizdo registratoriai užfiksavo, kaip pavojingai vairavo lietuvis, bandydamas pasprukti nuo pareigūnų - sunkvežimis blaškėsi tarp eismo juostų, važiavo kelkraščiu.

Paaiškėjo, kad Lietuvoje A.Mačianskas už įvairius nusikaltimus teistas du kartus - 2004 m. jis buvo nuteistas devyneriems metams laisvės atėmimo, o 2013 m. teismas jam buvo skyręs dar šešerius metus.

Šį kartą už vagystę, pavojingą vairavimą, neteisėtą aštrių daiktų turėjimą ir vairavimą neturint draudimo A.Mačianskui skirta dviejų metų ir dviejų mėnesių laisvės atėmimo bausmė. 

Skelbiama, kad atlikęs pusę bausmės laiko lietuvis galės pretenduoti į lygtinį paleidimą. Tuo pačiu pranešama, kad britų pareigūnai jau pradėjo ruošti dokumentus dėl vyro deportacijos į tėvynę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.