Paraginęs pareigūną užsidėti respiratorių kalinys Kybartuose užsiropštė ant stogo

Marijampolės pataisos namuose, Kybartų sektroriuje – neeilinis įvykis. Užfiksuotas ant stogo vaikštantis nuteistasis. Apie įvykį pranešusi skaitytoja informavo, kad tokius vyro veiksmus išprovokavo gauta nuobauda už paraginimą pareigūnui užsidėti respiratorių. Kalėjimų departamentas patvirtino, kad nuteistasis yra gavęs drausminių nuobaudų.

Nuteistasis sužalojimų nepatyrė.<br>Vaizdo įrašo stop kadras
Nuteistasis sužalojimų nepatyrė.<br>Vaizdo įrašo stop kadras
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 31, 2020, 5:11 PM, atnaujinta Mar 31, 2020, 5:30 PM

Įvykis internete buvo transliuojamas tiesiogiai, o sunerimę piliečiai juo pasidalino ir su portalo lrytas.lt žurnalistais.

Veiksmas pataisos namuose vyko antradienį, apie 14 val. Ant stogo besivaikštantį kalinį, įvykį filmavę vyrai necenzūriniais žodžiais ragino apsinuoginti, atsistoti ant grotų. Vėliau nuteistajam buvo užduotas klausimas: „susipjaustei?“.

Ant stogo besivaikštantis vyras į „operatorių“ šūkaliojimus atsakinėjo riebiais keiksmažodžiais. 

Vaizdo medžiagą atsiuntusi alytiškė pasidalino, kad nuteistasis neseniai buvo nubaustas už tai, kad liepė vienam pareigūnui užsidėti respiratorių. Moters žiniomis, po gautos drausminės nuobaudos vyras pradėjo žaloti save, pjaustytis, todėl ir šį įvykį sieja su bandymu pakelti prieš save ranką.

Atsakymą pateikė Kalėjimų departamentas

Susisiekus su Kalėjimų departamento atstove Simona Banėniene, ši patvirtino, kad antradienio popietę užfiksuotas įvykis iš tiesų buvo, nuteistąjį atvyko apžiūrėti greitosios pagalbos medikai, tačiau daugiau jų pagalbos neprireikė.

„Pirminiais duomenimis, pareigūnai jau jį įkalbėjo ir jis nusileido nuo stogo, yra saugus. Medikai jį apžiūrėjo, kitų sužalojimų nėra“, – informavo S.Banėnienė.

Apie įvykį Kalėjimų departamento puslapyje informavo ir Marijampolės pataisos namų direktorius Regimantas Kavaliauskas. Direktoriaus teigimu, nuteistasis ant stogo užsilipo pasinaudodamas langų grotomis.

„Šiandien, Marijampolės pataisos namuose (Kybartų sektoriuje) apie 14 val., nuteistasis, gim. 1997 m., iš lokalinio sektoriaus kiemelio, langų grotomis užlipo ant bendrabučio stogo. Nuteistasis tokia forma išreiškė pasipiktinimą dėl perkėlimo į drausmės grupę už padarytus nusižengimus. Po pokalbio su pataisos pareigūnais, vyras nulipo nuo stogo. Šiuo met jis izoliuotas“, – skelbiama direktoriaus pranešime.

Kaip informavo KD atstovė, 23-ejų nuteistasis kali jau nuo 2017 metų, į laisvę turi išeiti 2023 metais.

Už šiandieninį įvykį vyras gavo dar vieną nuobaudą:

„Šiandieninę, jau 30 – ąją drausminę nuobaudą (perkėlimą į drausmės grupę) bausmės atlikimo laikotarpiu nuteistasis gavo už pareigūnų įžeidinėjimą“, – komentavo S.Banėnienė.

Pradėtas tarnybinis patikrinimas įvykio aplinkybėms nustatyti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.