Moteriai iš Vilniaus protą sujaukė pažadėta didelė išmoka už „nuopelnus“

Aferisto pasiūlyta išmoka iš Rusijos vilnietei susuko protą. Mintyse skaičiuodama lyg iš dangaus nukrisiančius pinigus ji pati nesuprato, kaip suteikė nusikaltėliui prieigą prie savo sąskaitos ir neteko joje buvusių santaupų.

Aferisto pasiūlyta išmoka iš Rusijos vilnietei susuko protą.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Aferisto pasiūlyta išmoka iš Rusijos vilnietei susuko protą.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 31, 2020, 2:50 PM, atnaujinta Mar 31, 2020, 2:57 PM

Policijos ar banko darbuotojais apsimetinėjantys ir jau seniai pinigus iš patiklių žmonių viliojantys sukčiai keičia savo taktiką.

Jie lietuvius pradėjo mulkinti pasinaudodami Rusijos prezidento Vladimiro Putino pažadais, esą kiekvienam Sovietų Sąjungoje gimusiam piliečiui priklauso nemažos išmokos.

Ant tokių sukčių kabliuko užkibo ir 73 metų vilnietė.

Kaip vėliau policijos pareigūnams pasakojo Kviečių gatvėje gyvenanti pensininkė, ji nusikaltėlio skambučio sulaukė į savo mobilųjį telefoną.

„Laba diena, jums skambina iš Maskvos gyventojų saugumo tarnybos“, – vilnietei atsiliepus maloniu balsu prisistatė rusakalbis vyras.

Tariamas saugumo tarnybos darbuotojas pensininkei pradėjo aiškinti, kad skambina jai pranešti džiugių naujienų. Esą ji yra tas žmogus, kuris didžiąją savo gyvenimo dalį gyveno sovietinėje Lietuvoje, dirbo jos naudai, todėl Rusija, kaip Sovietų Sąjungos teisių perėmėja, nori su ja atsiskaityti ir išmokėti kompensaciją.

Išgirdusi tokią netikėtą naujieną moteris labai nudžiugo ir, kaip vėliau teigė, net nepagalvojo, kodėl pinigus jai pervesti norinčiam geradariui rusui prireikė ne tiktai jos banko sąskaitos, bet ir visų prisijungimų prie elektroninės bankininkystės duomenų.

Mintyse būsimus pirkinius jau planavusi pensininkė klusniai įvykdė visus sukčiaus paliepimus ir diktavo tai, ko tas reikalavo.

„Pinigai netrukus bus jūsų sąskaitoje“, – gavęs visus duomenis pažadėjo sukčius ir maloniai atsisveikino.

Kad jai skambino nusikaltėlis, o ne „saugumietis“ iš Maskvos, pensininkė suprato tą pačią dieną, kai nusprendė pasitikrinti savo sąskaitą ir išvydo, kad joje nėra ne tik išmokos iš Rusijos, bet ir jos pačios sąskaitoje buvusių 500 eurų, kuriuos sukčius kažkur pervedė.

Pensininkė iškart kreipėsi į policiją.

Dėl sukčiavimo ir neteisėto pasinaudojimo elektroninės bankininkystės duomenimis buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Vilnietę apgavusiam vyrui už šiuos nusikaltimus gresia laisvės atėmimas iki šešerių metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.