Paaiškėjo, kad policininkai Kauno baro lankytojo nemušė – kaltas liko apsaugininkas

Kauno policijos pareigūnai buvo apkaltinti dėl įvykio bare – vyras apskundė patrulius dėl perteklinio jėgos panaudojimo jį sulaikant. Vis dėlto istorija pasisuko kita linkme, mat kaltas liko baro apsauginis.

Apsaugininkas susitaikė su skundą pateikusiu vyru.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Apsaugininkas susitaikė su skundą pateikusiu vyru.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 1, 2020, 2:15 PM

Informacija, kad prieš asmenį smurtavo pareigūnai ikiteisminio tyrimo metu nepasitvirtino, o nustačius tikrąjį kaltininką ir jam susitaikius su nukentėjusiuoju, tyrimas buvo nutrauktas.

2019 rugsėjo 10 dieną Kauno apskrities VPK Imuniteto valdybos Korupcijos tyrimų skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso (toliau – LR BK) 228 str. 1. d., dėl piknaudžiavimo.

Tyrimas buvo pradėtas gavus piliečio (gim. 1972 m.) skundą, kuriame jis kaltino Kauno apskrities policijos Patrulių rinktinės pareigūnus dėl panaudotos perteklinės jėgos sulaikymo metu bare, ko pasekoje jam buvo padarytas nežymus sveikatos sutrikdymas.

Ikiteisminio tyrimo metu, atliktus begalę procesinių veiksmų, buvo apgintas policijos pareigūno vardas ir nustatytas tikrasis kaltininkas. Tai vienos iš Kauno apsaugos tarnybų darbuotojas (1977 m.), tuo metu dirbęs bare. Jam pareikštas įtarimas dėl nusikalstamos veikos, numatytos LR BK 228 str. 1 d., padarymo.

Apsaugos darbuotojas savo kaltę pripažino, nuoširdžiai galėjosi bei susitaikė su nukentėjusiuoju, todėl ikiteisminis tyrimas nukentėjusiojo prašymu buvo nutrauktas kaltininkui ir nukentėjusiajam susitaikius.

Imuniteto padalinių pareigūnai atkreipia dėmesį, kad vienas iš jų prioritetinių tikslų yra ginti policijos pareigūno garbę ir orumą bei vykdyti policijos pareigūnų apsaugą nuo galimo neteisėto poveikio, kuriuo siekiama paveikti sąžiningą ir objektyvų policijos pareigūno darbą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.