Izoliacija kalinio neišgąsdino: išėjęs pasivaikščioti į kiemelį, vėl užsiropštė ant stogo

Marijampolės pataisos namuose, Kybartų sektoriuje, už pasivaikščiojimą ant stogo izoliuotas kalinys vėl kartoja savo žygį – lrytas.lt duomenimis, penktadienio rytą vyras dar kartą užsiropštė ant pataisos namų stogo ir ėmė žaloti save, taip parodydamas nepasitenkinimą pareigūnų elgesiu.

Įvykį pakartojo ir pentkadienį.<br>Vaizdo įrašo stop kadras
Įvykį pakartojo ir pentkadienį.<br>Vaizdo įrašo stop kadras
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 3, 2020, 12:38 PM

Penktadienį lrytas.lt portalą pasiekė žinia, kad 23-ejų nuteistasis vėl vaikšto ant Kybartų sektoriaus stogo. 

Pirmas kalinio žygis buvo užfiksuotas antradienį. Už tokį poelgį vyras buvo izoliuotas. Žurnalistų gautais duomenimis, pareigūnai galimai sužalojo kalinį. Galiausiai, nežinomomis aplinkybėmis jam pavyko ištrūkti iš izoliatoriaus ir pakartoti savo poelgį.

Susisiekus su Kalėjimų departamento atstove Simona Banėniene, informacija apie įvykį buvo iš dalies patvirtinta.

„Šiandien Marijampolės pataisos namuose, Kybartų sektoriuje, apie 9 val. 30 min., nuteistasis, išvestas į pasivaikščiojimo kiemelį, langų grotomis užlipo ant bendrabučio stogo. Nuo stogo nulipo po valandos, jokių sužalojimų nepatyrė, teigia protestavęs dėl drausminės nuobaudos“, – komentavo S.Banėnienė.

Atstovė teigė, kad nuteistasis, turintis net 30 drausminių nuobaudų, linkęs pažeisti įstaigos vidaus tvarkos taisykles ir nesuvokia būtinybės laikytis įstatymų bei nustatytų taisyklių tam, kad galėtų tinkamai prisitaikyti visuomenėje.

„Marijampolės pataisos namų administracija ėmėsi papildomų priemonių Kybartuose panaudoti inžinerinius įrenginius, siekiant užkardyti tokio pobūdžio incidentus“, – sakė KD atstovė.

Iškart po įvykio į vietą nuvyko Kalėjimų departamento pareigūnai ir pradėjo tarnybinį patikrinimą.

Vis dėlto įstaiga nepatvirtino, bet ir nepaneigė duomenų apie tai, kad nuteistasis žalojo save ar prieš jį buvo smurtauta.

Įvykį nufilmavo

Antradienio incidentas internete buvo transliuojamas tiesiogiai, o sunerimę piliečiai juo pasidalino ir su portalo lrytas.lt žurnalistais. Veiksmas pataisos namuose vyko antradienį, apie 14 val. Ant stogo besivaikštantį kalinį, įvykį filmavę vyrai necenzūriniais žodžiais ragino apsinuoginti, atsistoti ant grotų.

Vėliau nuteistajam buvo užduotas klausimas: „Susipjaustei?“. Ant stogo besivaikštantis vyras į „operatorių“ šūkaliojimus atsakinėjo riebiais keiksmažodžiais.

Apie įvykį Kalėjimų departamento puslapyje tuomet informavo ir Marijampolės pataisos namų direktorius Regimantas Kavaliauskas. Direktoriaus teigimu, nuteistasis ant stogo užsilipo pasinaudodamas langų grotomis.

„Marijampolės pataisos namuose (Kybartų sektoriuje) apie 14 val., nuteistasis, gim. 1997 m., iš lokalinio sektoriaus kiemelio, langų grotomis užlipo ant bendrabučio stogo. Nuteistasis tokia forma išreiškė pasipiktinimą dėl perkėlimo į drausmės grupę už padarytus nusižengimus. Po pokalbio su pataisos pareigūnais, vyras nulipo nuo stogo. Šiuo met jis izoliuotas“, – buvo skelbiama direktoriaus pranešime.

Kaip informavo KD atstovė, 23-ejų nuteistasis kali jau nuo 2017 metų, į laisvę turi išeiti 2023 metais.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.