Su kompanija gėręs ir alkoholio pritrūkęs šiaulietis per dieną apsivogė net du kartus

Šiauliečiui karantinas draugų apsuptyje baigėsi nesėkmingai - norėjęs išgerti alkoholio su kompanija, vyras nutarė apvogti net dvi parduotuves. Balandžio 6 dieną Šiaulių miesto ir rajono policijos komisariato tyrėjai pareiškė įtarimą dėl per vieną dieną padarytų dviejų vagysčių iš parduotuvių.

Vyrai pritrūko alkoholio ir po pirmos vagystės.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Vyrai pritrūko alkoholio ir po pirmos vagystės.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-04-06 14:43

Vyras prisipažino, kad dvi pastarąsias savaites gyveno paskendęs alkoholyje. Toks gyvenimas visada baigiasi pinigų stygiumi ir dar didesniu alkoholio poreikiu.

Balandžio 5 dieną sugėrovų kompanijoje laiką leidęs vyras, pritrūkus alkoholio, nutarė parūpinti kompanijai daugiau gėrimų. Su teisėtvarka reikalų ne kartą turėjęs šiaulietis apie 13 val. nuėjo į Šiauliuose, viename Lieporių mikrorajono daugiabutyje, įsikūrusią parduotuvę ir pardavėjos paprašė dviejų litrinių butelių degtinės "Moskovskaja", dešros ir cigarečių.

Kai pirkiniai jau buvo maišelyje ir pardavėja pasakė, kad jis turi mokėti 31 eurą, vyras čiupo už maišelio, kurį pardavėja pabandė sugriebti, ir nėrė pro duris lauk.

Po poros su puse valandos analogiška situacija pasikartojo tame pačiame mikrorajone, tik kitoje parduotuvėlėje. Matyt, kompanija pavogtuosius degtinės butelius ištuštino ir alkoholio tiekėjas nutarė žygį pakartoti. Užsukęs į netoliese nuo pirmos apvogtosios parduotuvės esančią parduotuvę vyras vėl paprašė dviejų litrinių butelių degtinės "Moskovskaja", cigarečių bei dešrelių ir išgirdęs pardavėjos įvardintą 38 eurų sumą su pirkiniais pabėgo.

Pardavėja jį nusivijo besišaukdama pagalbos. Netoliese buvęs praeivis žaibiškai sureagavo ir bėglį sulaikė. Atvykę pareigūnai vagišiui nustatė (2,28 prom.) girtumą. Sulaikymo metu vienas alkoholio butelis sudužo ir iš jo išsiliejusi degtinė sugadino kitus maišelyje buvusius pirkinius.

Po įvykio vyras atsidūrė areštinėje. Šiaulietis dėl savo padarytų nusikalstamų veikų gailisi, tačiau jau tam per vėlu - dėl vagysčių jam pradėtas ikiteisminis tyrimas ir šiauliečio laukia eilinė baudžiamoji atsakomybė.

Neseniai už anksčiau padarytą nusikalstamą veiką jam buvo paskirta 40 parų arešto. Nespėjęs jo atlikti, vyras padarė naujas nusikalstamas veikas, kurios bausmę pailgins.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.