Teismas kaltais pripažino pataisos namų pareigūnus, paleidusius į laisvę nuteistą kolumbietį narkobaroną

Marijampolės apylinkės teismo Vilkaviškio rūmų teisėjas, išnagrinėjęs didelį atgarsį sukėlusią baudžiamąją bylą, dėl tarnybinių pareigų neatlikimo kaltais pripažino du Marijampolės pataisos namų Kybartų sektoriaus darbuotojus ir skyrė jiems pinigines baudas. Vieno skyriaus buvusiai vyr. specialistei S.K. teismas paskyrė 105 MGL dydžio, t.y. 5 250 eurų dydžio baudą, o šio skyriaus viršininkui, atliekančiam direktoriaus pavaduotojo pareigas, R.Č. skirta 100 MGL dydžio, t.y. 5 000 eurų dydžio bauda, pranešė prokuratūra.

 Diego Pena Murillo buvo per klaidą paleistas iš pataisos namų.<br> G.Bitvinsko nuotr.
 Diego Pena Murillo buvo per klaidą paleistas iš pataisos namų.<br> G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 14, 2020, 11:46 AM, atnaujinta Apr 14, 2020, 11:54 AM

„Tai pirma tokia byla Lietuvoje, kai dėl tarnybinių pareigų neatlikimo kaltais pripažįstami pataisos namų pareigūnai už tai, kad iš įkalinimo įstaigos paleido ten kalintį asmenį. Šis netinkamas, nusikalstamas pareigūnų aplaidumas padarė didelę neturtinę žalą Lietuvos valstybei, nes nevykdomas teismo priimtas nuosprendis dėl kardomosios priemonės – suėmimo – užsieniečiui“, – sako ikiteisminį tyrimą organizavusi ir kontroliavusi, valstybinį kaltinimą teisme palaikiusi Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorė Nomeda Urbonavičienė.

Ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas 2019 m. balandžio pabaigoje Kauno apygardos prokuratūros prokurorams nustačius nusikalstamos veikos požymius dėl Kolumbijos piliečio Diego Pena Murillo paleidimo iš Marijampolės pataisos namų. Minėtas tyrimas pradėtas pagal Baudžiamojo kodekso 229 straipsnį (Tarnybos pareigų neatlikimas).

Surinkus duomenis išsiaiškinta, kad iš pataisos namų neteisėtai 2019 m. balandžio pabaigoje buvo paleistas nuteistasis Diego Pena Murillo.

2018-ųjų metų sausio mėnesio pabaigoje Kauno apygardos teismo nuosprendžiu Diego Pena Murillo buvo nuteistas 9 metų laisvės atėmimo bausme už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis. Teismas pripažino, kad Diego Pena Murillo veikdamas organizuotoje grupėje neteisėtai įgijo bei sandėlyje laikė labai didelį kiekį narkotinės medžiagos – kokaino.

Nustatyta, kad buvo disponuojama daugiau nei 71 kg kokaino, turint tikslą jį realizuoti.

Išdavus Europos arešto orderį Diego Pena Murillo 2019 m. birželio 4 d. sulaikytas savo namuose, Nyderlandų Karalystėje. Sprendimas dėl jo perdavimo pagal Europos arešto orderį dar nėra priimtas.

Šis Marijampolės apylinkės teismo Vilkaviškio rūmų nuosprendis gali būti skundžiamas Kauno apygardos teismui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.