Telšių teismas girtai melagei skyrė 300 eurų baudą

Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai, dirbdami savo tiesioginį darbą ir atlikdami pareigą, susilaukia ir melagingų iškvietimų, trukdančių pareigūnų darbą, praneša Telšių apskrities VPK. Išaiškinus melagius, jiems gresia piniginės baudos.

Moteriai už melagingą iškvietimą skirta 300 eurų bauda.<br>R.Danisevičiaus asociatyvi nuotr.
Moteriai už melagingą iškvietimą skirta 300 eurų bauda.<br>R.Danisevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 5, 2020, 4:41 PM, atnaujinta May 5, 2020, 4:44 PM

Telšių apylinkės teisme, rašytinio proceso tvarka, išnagrinėta administracinio nusižengimo byla. 2020 m. balandžio 19 d. apie 19 val. 27 min. buvo gautas iškvietimas bei surašytas administracinio nusižengimo protokolas dėl to, kad moteris, kuriai nustatytas 3,36 promilės girtumas, melagingai iškvietė policijos pareigūnus, nurodydama nebūtą nusikaltimą apie smurtą artimoje aplinkoje.

Balandžio 28 d. Telšių apylinkės teismas priėmė nutarimą, kuriuo nutarta moteriai, už melagingą iškvietimą, skirti administracinę nuobaudą – 300 eurų baudą, pranešė policija.

Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai primena, kad už bendrojo pagalbos centro darbo trukdymą žinant, kad pagalba nereikalinga, pagal Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 493 str. gresia įspėjimas arba bauda nuo 90 iki 200 eurų, už policijos ir kitų specialiųjų tarnybų iškvietimą žinant, kad pagalba nereikalinga, gresia bauda nuo 200 iki 2 000 eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.