Uostamiesčio policija sulaikė profesionalius automobilių vagis

Klaipėdos pareigūnai sulaikė, kaip įtariama, profesionalius automobilių vagišius, kurie teisėsaugai jau pažįstami iš anksčiau.

Vyrai teisėsaugai žinomi iš anksčiau.<br>Klaipėdos apskr. VPK nuotr.
Vyrai teisėsaugai žinomi iš anksčiau.<br>Klaipėdos apskr. VPK nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-05-07 09:17

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos (KPONTV) ir Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus pareigūnai baigė ikiteisminį tyrimą dėl svetimo turto pagrobimo, įsibraunant į automobilį.

Dar 2019 m. spalio mėnesį pareigūnai baigė didelės apimties ikiteisminį tyrimą dėl organizuotos grupės įvykdytų nusikalstamų veikų – byla šiuo metu nagrinėjama teisme. Uostamiesčio KPONTV pareigūnai po ilgalaikio tyrimo identifikavo įtariama nusikaltimus vykdžiusius asmenis – ankščiau ne kartą reikalų su teisėsauga turėjusius profesionalius automobilių vagis.

Įtariama, kad keturi 35-45 m. amžiaus klaipėdiečiai net tik profesionaliai maskavo savo nusikalstamą veiką, atjungdavo automobilių apsaugines signalizacijas skeneriais, nustatančiais signalizacijos radijo ryšio signalų dažnius, bet ir vykdė aktyvius veiksmus, neutralizuojančius teisėsaugos veiksmus, disponavo duomenimis apie teisėsaugos pareigūnų naudojamas transporto priemones.

Įtariama, kad organizuotos grupės nariai įvykdė ne mažiau kaip 15 vagysčių iš automobilių, kurių metu bendra pavogto turto vertė sudaro apie 60 tūkst. eur.

Iš paminėtos didelės apimties bylos buvo atskirtas ikiteisminis tyrimas dėl 2017 m. rugpjūčio mėnesį įvykdytos vagystės iš Klaipėdos miesto centre stovėjusio automobilio, kurios metu pagrobtas nešiojamas kompiuteris, fotoaparatas, pinigai bei kiti daiktai, kurių bendra vertė apie 1 tūkst. 800 eurų.

Tyrimas buvo atskirtas 41 metų įtariamojo atžvilgiu, nes pastarasis 2019 m. pavasarį Norvegijoje buvo nuteistas dėl šioje šalyje, veikiant su bendrais, įvykdytos vagystės ir atliko 1 metų laisvės atėmimo bausmę Norvegijos įkalinimo įstaigoje.

2020 m. kovo pradžioje atlikus bausmę, minėtas įtariamasis buvo paleistas iš Norvegijos Karalystės kalėjimo ir deportuotas į Lietuvą, kur buvo sulaikytas.

Iš automobilio Klaipėdoje pagrobtas nešiojamas kompiuteris buvo rastas kratos garaže Klaipėdoje pas įtariamojo bendrininką metu dar 2017 m. rugsėjo mėnesį. Tolesnio tyrimo metu įtariamasis prisipažino dėl vagystės ir sugražino nukentėjusiajam pagrobtą fotoaparatą.

Įtariamajam paskirtos kardomosios priemonės – įpareigojimas periodiškai registruotis policijos įstaigoje ir dokumentų paėmimas.

Kadangi kaltinamasis prisipažino įvykdęs nusikalstamą veiką bei atlygino padarytą žalą nukentėjusiajam, byla užbaigta teismo baudžiamuoju įsakymu ir kaltininkui paskirta 4 tūkst. 368,56 eurų dydžio bauda.

Vadovaujantis Lietuvos Respublikos Konstitucijos 31 str., asmuo laikomas nekaltu, kol jo kaltumas neįrodytas įstatymo nustatyta tvarka ir pripažintas įsiteisėjusiu teismo nuosprendžiu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.