Girti kelių gaideliai sėjo nelaimes, vienas jų maskuodamas avariją net perdėjo numerius

Girti vairuotojai įvairiose Lietuvos vietovėse sėjo nelaimes – du kelių gaideliai Marijampolės ir Šakių apylinkėse nulėkė nuo kelio, dar vienas sukėlė avariją Panevėžio rajone.

 Girtas kelių erelis bandė maskuoti avariją, perdėdamas numerius.<br> M.Patašiaus nuotr.
 Girtas kelių erelis bandė maskuoti avariją, perdėdamas numerius.<br> M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 16, 2020, 11:10 AM

Penktadienį, prieš vidurnaktį Marijampolės savivaldybės teritorijoje esančiame Vinčų kaime griovyje rastas smarkiai apgadintas „Peugeot“. Automobilis buvo tuščias, tačiau pareigūnai netrukus išvydo keliu einantį 34 metų vyrą, kuris pasišalino iš avarijos vietos.

Vyriškis bandė neigti, jog vairavo mašiną, tačiau jo versija skambėjo visiškai neįtikinamai. Jis įpūtė į svaigalų matuoklį 1,7 prom. (vidutinis girtumas).

Tą pačią dieną Baltkojų kaime (Šakių r.) 20 metų vyras, gyvenantis Gelgaudiškio miestelyje, vairavo automobilį „Rover 620“. Jaunuoliui taip pat nustatytas vidutinis girtumo laipsnis (1,55 prom.), jis iš viso neturėjo teisės vairuoti transporto priemonės.

Aiškinantis šį pažeidimą į dienos šviesą išlindo įdomi detalė – prie „Rover“ priekio ir galo buvo uždėti valstybiniai numeriai, tik ką nuimti nuo „Ford Focus“, kuris netoliese buvo nuvažiavęs nuo kelio.

Įtariama, jog kelių erelis, sukėlęs avariją su „Ford“, paskui sumanė ją užmaskuoti, perdėdamas numerius ant kitos mašinos. Kaip jis atsidūrė prie „Rover“ vairo, šiuo metu aiškinamasi.

Penktadienio vakarą Gruzdžių miestelyje (Šiaulių r.), S.Dariaus ir S.Girėno gatvėje sustabdytas „Volkswagen Golf“ 27 metų vairuotojas į alkoholio matuoklį įpūtė 2,40 prom. alkoholio (vidutinis girtumas).

Areštinėje atsidūrė ir „Peugeot“ vairavęs 50 metų vyras, neblaivus (1,92 prom.) sukėlęs avariją Puodžiūnų kaime (Panevėžio r.).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kodėl bankai ir toliau brangina paslaugas?