Vidury dienos – išpuolis greitkelyje prie Kauno: kelią „Jaguar“ užkirtę banditai paleido seriją šūvių Vaizdai – tarsi prieš ketvirtį amžiaus per mafijos siautulio piką

Lietuvoje pastaruoju metu padaugėjo užpuolimų keliuose, kai chuliganai ir plėšikai užblokuoja automobilius, žiauriai sumuša, apiplėšia vairuotojus. Vaizdai primena prieš ketvirtį amžiaus šalį drebinusius nuožmių banditų išpuolius.

Tai jau antras panašus užpuolimas vos per parą.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Tai jau antras panašus užpuolimas vos per parą.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Tai jau antras panašus užpuolimas vos per parą.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Tai jau antras panašus užpuolimas vos per parą.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 19, 2020, 9:14 AM, atnaujinta May 19, 2020, 11:40 AM

Per pastarąjį užpuolimą Kauno rajone aidėjo šūviai – pirmadienio popietę, apie 13 val. 30 min., 55 metų vyrą užblokavę nusikaltėliai nukreipė į jį ginklą ir keliskart iššovė. Policijos suvestinėse teigiama, kad šauta šalia aukos, tačiau liudininkai tvirtino, jog kulkos pataikė į galvos sritį ir kojas. 

Nusikaltimas įvykdytas greitkelyje Klaipėda-Kaunas, ties Babtų gyvenviete.

Į vilniečio vairuojamą automobilį „Jaguar“ atsitrenkė „Škoda“, važiavęs iš paskos, o iš priekio kelią staiga užstojo „Volkswagen Passat“.

Judriame kelyje, pravažiuojančių žmonių akivaizdoje keturi banditai ištraukė vyrą iš automobilio ir puolė daužyti per galvą, kitas kūno vietas į pistoletą panašiu daiktu.

Kelių plėšikai iššovė. 

Su lrytas.lt susisiekęs įvykio liudininkas pasakojo, kad iš viso buvo paleisti trys šūviai – į galvos sritį ir kojas. Liudininkas pasakojo, kad užpuolikai turėjo ne vieną šaunamąjį ginklą.

Nusikaltėliai po to pasišalino, pagrobę pinigus, auksinį laikrodį, telefoną, dokumentus, kuprinę su daiktais. Nukentėjęs vyras patyrė 17 tūkst. 260 eurų nuostolį.

Nepaisant sužalojimų, po užpuolimo šoko ištiktas vairuotojas pasiekė ligoninę be greitosios pagalbos. Jis nuvažiavo ne į Kauno, o į Vilniaus gydymo įstaigą, nors sostinė yra gerokai toliau nuo užpuolimo vietos.

Vilniuje vyras pasijuto blogiau. Medikai jo namo neišleido – paguldė į ligoninę, ir apie išpuolį nedelsiant informavo teisėsaugą.

Nusikaltimą kol kas tiria sostinės pareigūnai. Nežinia, ar dėl sveikatos būklės „Jaguar“ vairuotoją artimiausiu metu pavyks apklausti.  

Įtariamieji dar nenustatyti, vyksta jų paieškos. Policija prašo atsiliepti užpuolimo liudininkus, kurių tikrai turėjo būti ne vienas. 

Įtariama, jog vilnietį užpuolė organizuotos gaujos nariai, vykdantys plėšimus ir kitus nusikaltimus. Pareigūnai taip pat aiškinasi, ar banditai pažinojo auką, galbūt buvo pasiųsti priešų, siekiant ją įbauginti.

Panašus nusikaltimas, tik su lengvesnėmis pasekmėmis, buvo užfiksuotas Panevėžyje.

Pirmadienio naktį, apie pusę pirmos, Projektuotojų gatvėje nenustatytas automobilis užblokavo kelią „Volkswagen Bora“ vairavusiam 20 metų jaunuoliui, sumušė vairuotoją, apdaužė jo mašiną. Po medikų apžiūros vaikinas buvo išleistas į namus, gydosi ambulatoriškai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.