Mažeikių r. gyventojas už melagystes jau prisirinko baudų, viršijančių 25 tūkst. eurų sumą

Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Mažeikių rajono policijos komisariato pareigūnai nenuilsdami rašo protokolus vyrui (gim. 1977 m.), nuo 2018 m. gruodžio mėn. iki šiol administracinėn atsakomybėn patrauktam jau daugiau nei 20 kartų. Vyro pramoga - daugybę kartų skambinti į bendrąjį pagalbos centrą ir pranešti melagingą informaciją apie nebūtus įvykius.

 Mažeikių r. gyventojas už melagystes jau prisirinko baudų, viršijančių 25 tūkst. eurų sumą.<br> Telšių apskrities VPK nuotr.
 Mažeikių r. gyventojas už melagystes jau prisirinko baudų, viršijančių 25 tūkst. eurų sumą.<br> Telšių apskrities VPK nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 21, 2020, 1:27 PM, atnaujinta May 21, 2020, 1:32 PM

Kaip rašoma Telšių apskrities VPK pranšime, pirmasis administracinio nusižengimo protokolas pažeidėjui buvo surašytas už tai, kad jis 2018 m. gruodžio 14 d., apie 1 val. 35 min. telefonu melagingai kvietė policijos pareigūnus pranešdamas, kad Mažeikių r., Rubikų kaime yra padėtos 5 bombos.

Tą pačią naktį, melagingais skambučiais į bendrą pagalbos centrą skambino dar 18 kartų.

43 – ejų metus vyras į bendrąjį pagalbos centro telefoną, per daugiau nei metus, skambino dėl įvairių priežasčių, tokių kaip, smurto panaudojimas prieš jį, nukentėjimas eismo įvykyje, pasiklydimas miške, šuns įkandimas į koją ir dėl to, kad jį kliudė traktorius ar kaimynas į šulinį įmetė katiną.

Telšių apylinkės teismo Mažeikių rūmuose, rašytinio proceso tvarka, išnagrinėtos administracinių nusižengimų bylos. Vadovaujantis Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 493 str. 2 d., teismas priėmė nutarimus, kuriais buvo nutarta vyrui, už visus melagingus iškvietimus, skirti administracines nuobaudas – pinigines baudas, kurių bendra suma viršija 25 000 eurų.

Policija primena, kad už bendrojo pagalbos centro darbo trukdymą ar melagingą pranešimą žinant, kad pagalba nereikalinga, gresia įspėjimas arba bauda nuo 200 iki 2000 eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.