Šiauliuose girtas „zuikis“ sumušė bilietus tikrinusį kontrolierių

Be bilieto maršrutiniu autobusu važiavęs 40 metų šiaulietis įsivėlė į konfliktą su bilietus tikrinusiu 45 metų kontrolieriumi ir jį sumušė.

Vairuotojas išleistas gydytis ambulatoriškai.<br>P.Mantauto asociatyvi nuotr.
Vairuotojas išleistas gydytis ambulatoriškai.<br>P.Mantauto asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-06-02 10:47, atnaujinta 2020-06-02 23:43

Muštynėmis virtęs incidentas tarp „zuikiu“ važiavusio keleivio ir kontrolieriaus kilo pirmadienį ryte, Šiauliuose, Bačiūnų gatvėje patikrinimui sustabdytame maršrutiniame.

Su kolege į autobusą įlipęs kontrolierius paprašė pateikti bilietus.

Konfliktas baigėsi muštynėmis

Autobuse sėdėjęs vyras, nuo kurio trenkė alkoholiu, kontrolieriui pateikė elektroninį bilietą. Nuskenavęs jį kontrolierius pastebėjo, kad bilietas yra lengvatinis ir paprašė keleivio pateikti dokumentus suteikiančius galimybę naudotis tokiu bilietu.

Kai keleivis ėmė atsikalbinėti, atidžiau elektroninį bilietą apžiūrėjęs kontrolierius pastebėjo, kad jis priklauso net ne vyrui, o moteriai.

Kai kontrolierius keleiviui pasakė, kad ne jam priklausančio bilieto neatiduos, šis ėmė aiškinti, kad bilietas priklauso jo draugei ir pareikalavo bilietą grąžinti.

Konfliktas baigėsi susistumdymu, per kurį nukentėjo kontrolierius.

Pradėjo ikiteisminį tyrimą

Teko kviesti policiją, o per susistumdymą nukentėjęs kontrolierius buvo nuvežtas į ligoninę. Nukentėjusiajam medikai nustatė galvos nubrozdinimą ir kaklo suspaudimą. Suteikus pagalbą kontrolierius buvo išleistas gydytis ambulatoriškai.

Kontrolierių užsipuolęs šiaulietis buvo sulaikytas ir uždarytas į areštinę. Alkoholio matuokliu sulaikytajam buvo nustatytas lengvas (0,98 prom.) girtumo laipsnis.

Iš areštinės išėjusiam šiauliečiui teks ne tik sumokėti baudą už važiavimą maršrutiniu autobusu be bilieto. Vyro laukia kur kas didesni nemalonumai.

Dėl viešosios tvarkos pažeidimo pradėtas ikiteisminis tyrimas. O už tokį nusikaltimą baudžiama viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.