Tauragėje prie vairo girtas sustabdytas vyras, ligoninėje sumanė pasikeisti kraujo tyrimais su draugu

Tauragės pareigūnai susidūrė su vyru, kuris drįso ne tik girtas sėsti prie automobilio vairo, tačiauu vėliau sumanė kartu su savo draugu ligoninėje apsikeisti kraujo tyrimais. Deja, tokiu savo poelgiu užsidirbo antrą ikiteisminį tyrimą.

Vyras užsidirbo dar vieną ikiteisminį tyrimą.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Vyras užsidirbo dar vieną ikiteisminį tyrimą.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 3, 2020, 10:13 AM

2020 m. gegužės 5 d. apie 17.20 val. Tauragėje, policijos pareigūnai sustabdė patikrinimui automobilį „Renault Scenic“, kurį vairavo akivaizdžiai neblaivus vyras, gim. 1971 m. Patikrinus alkoholio kiekio matuokliu, pirmu pūtimu asmeniui nustatytas 2,01 promilės neblaivumas, antru pūtimu 1,91 promilės neblaivumas. Dėl įvykio pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 281¹ str. 1 d. Už tai gresia bauda, areštas, laisvės atėmimas iki vienerių metų.

Tačiau vyras stegdamasis išvengti atsakomybės sugalvojo klastą ir tą pačią dieną apie 18.40 val. kartu su blaiviu pažįstamu kreipėsi į VšĮ „Tauragės ligoninė“ darbuotoją, gim. 1957 m., dėl alkoholio kiekio nustatymo kraujyje. Pažįstamas asmuo pasinaudomas vyro, gim. 1971 m., asmens tapatybės kortele bei apsimesdamas juo, pateikė savo kraujo mėginį.

2020 m. gegužės 21 d. už vairo neblaivus įkliuvęs vyras į ikiteisminio tyrimo bylą pateikė Valstybinės teismo medicinos tarnybos Topksikologijos laboratorijos specialisto išvadą, kurioje nustatyta, kad jo kraujyje etilo alkoholio nerasta.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl piktnaudžiavimo (LR BK 228 str. 1 d.) bei dokumento suklastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu (LT BK 300 str. 1 d.).

-

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.