Radviliškio pareigūnams vykstant į iškvietimą dėl muštinių, netikėtai pradėti dar du ikiteisminiai tyrimai

Gegužės 28-osios naktį Radviliškyje į Vaižganto gatvėje esantį daugiabutį dėl vykstančių muštynių iškviesti policijos pareigūnai ne tik pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl nežymaus sveikatos sutrikdymo, bet dar ir dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis medžiagomis bei neteisėto disponavimo šaunamuoju ginklu.

Pradėtas ikiteisminiai tyrimai dėl disponavimo narkotinėmis medžiagomis ir ginklais.<br>Šiaulių apskr. VPK nuotr.
Pradėtas ikiteisminiai tyrimai dėl disponavimo narkotinėmis medžiagomis ir ginklais.<br>Šiaulių apskr. VPK nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 5, 2020, 10:44 AM

Butas, į kurį buvo iškviesti Radviliškio rajono policijos pareigūnai, jiems buvo žinomas dėl ten gyvenančių prastos reputacijos žmonių. Jį nuomojasi 30-metė moteris, gyvenanti su 36 metų sugyventiniu. Pastarojo 41 metų brolis irgi glaudžiasi tame pačiame bute.

Anksčiau už vagystes, plėšimus ir kitus nusikaltimus teisti vyrai tarpusavyje nuolat konfliktavo. 36 metų vyrui nuo praėjusių metų rudens už naujai padarytas nusikalstamas veikas skirta intensyvi priežiūra, t.y., įtariamojo kontrolė elektroninėmis stebėjimo priemonėmis.

Gegužės 28-osios naktį tarp jo ir brolio vėl kilo konfliktas, nes pastarojo buvo pareikalauta išsikraustyti iš buto. Konfliktas virto muštynėmis, kurių metu buvo apgadintas turtas, 36 metų broliui peiliu sužalotas pirštas, patemptas riešas.

Nukentėjusiajam nustatytas 0,53 prom. girtumas. Manoma, kad neblaivus buvo ir jo brolis. Tik šio atvykę policijos pareigūnai nerado. Jis buvo surastas vėliau ir uždarytas į areštinę, dėl nežymaus sveikatos sutrikdymo jam pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Kadangi buto gyventojai policijai buvo žinomi, apsispręsta atidžiai apžiūrėti įvykio vietą, juo labiau, kad laiptinėje, prie įėjimo į butą, mėtėsi panaudoti švirkštai. Buto miegamajame kambaryje policijos pareigūnai rado folijos lankstinuką su biria baltos spalvos, įtariama, narkotine medžiaga, ir plastikinį buteliuką su bespalviu skysčiu, kuris, manoma, – taip pat kvaišalai. Pareigūnus nustebino moters rankinės turinys – iš jo buvo ištrauktas šaunamasis ginklas.

Nors pora ir neigia minėtų daiktų priklausomybę, tačiau dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis medžiagomis ir neteisėto disponavimo šaunamuoju ginklu jiems pradėti ikiteisminiai tyrimai. Taigi nukentėjusieji dėl smurto artimoje aplinkoje tapo įtariamaisiais dėl kitų nusikalstamų veikų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl iškrėsta Darbo partijos būstinė?