Policijos pagalbos paprašęs kretingiškis pareigūnus iškoneveikė ir pats viską nufilmavo

Bendruoju pagalbos numeriu neretai skambina žmonės, nusprendę pasidalinti melagingais pranešimais, tokiu būdu gaišindami pagalbos tarnybų laiką. Tačiau tokie poelgiai nepraeina be pasėkmių – asmenys susilaukia nemenkų baudų. Štai kretingiškis užsidirbo baudą ne tik už melagingą iškvietimą, tačiau ir už tai, kad vėliau pats iškoneveikė pareigūnus.

Vyras keikė pareigūnus ir pats viską nufilmavo.<br>Klaipėdos apskr. VPK nuotr.
Vyras keikė pareigūnus ir pats viską nufilmavo.<br>Klaipėdos apskr. VPK nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 9, 2020, 1:55 PM

Per karantiną, šių metų kovo mėnesio pabaigoje, 30-metis Kretingos rajono gyventojas, paskambinęs bendruoju pagalbos telefonu 112, išsikvietė policiją, nors pareigūnų pagalbos jam visiškai nereikėjo. Negana to – pareigūnus įžeidinėjo, vartojo necenzūrinius žodžius, tai nufilmavo ir pats vaizdo įrašą išplatino socialiniuose tinkluose.

Plungės apylinkės teismo Kretingos rūmai konstatavo, kad vyras padarė du administracinius nusižengimus – policiją iškvietė žinodamas, kad pagalba nereikalinga ir pažemino statutinių pareigūnų garbę bei orumą. Už tai skyrė 1 tūkst. 100 eurų baudą.

Klaipėdos apskrities VPK pareigūnai pabrėžia, kad su panašiu elgesiu taikstomasi nebus. Verta pagalvoti ir apie tai, kad be reikalo iškvietus specialiąsias tarnybas, tikrai į nelaimę patekę žmonės reikiamos pagalbos laiku gali ir nesulaukti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.