Kelmės r. policijai įkliuvo kontrabanda užsiimanti šeimyna

Telšių policija praneša apie kontrabandą gabenusius tėvą ir sūnų. Abu asmenys įkliuvo, kuomet Kelmės rajono pareigūnai pastebėjo, jog jų rūbai keistai išsipūtę, todėl nusprendė juos patikrinti.

Pirmiausia pareigūnai sulaikė tėvą ir sūnų, kurie kontrabandą slėpė po rūbais.<br>Telšių apskr. VPK nuotr.
Pirmiausia pareigūnai sulaikė tėvą ir sūnų, kurie kontrabandą slėpė po rūbais.<br>Telšių apskr. VPK nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 10, 2020, 3:02 PM

Siekdami užkardyti akcizais apmokestinamų prekių nelegalią apyvartą, birželio 8 d. apie 19 val. 35 min., Telšių apskrities VPK Kelmės rajono policijos komisariato Veiklos skyriaus pareigūnai tikrindami informaciją apie nelegalią prekybą akcizais apmokestinamomis prekėmis, nuvyko į jiems jau žinomą daugiabutį, kuriame vienas iš gyventojų galimai prekiauja kontrabandinėmis cigaretėmis.

Įėję į laiptinę, lipant laiptais, pareigūnai susitiko galimai nelegalia veikla užsiimantį vyrą. Jis buvo kartu su sūnumi. Policijos pareigūnai iš karto atkreipė dėmesį, jog šių asmenų rūbai yra išsipūtę, lyg asmenys dėvėtų apsaugines liemenes.

Patikrinus, pas daugiabučio gyventoją, buvo rasta ir paimta 40 pakelių akcizais apmokestinamų prekių – cigarečių „NZ Gold“ ir „Fest“, o po sūnaus rūbais rado ir paėmė 20 pakelių kontrabandinių cigarečių „Fest“.

Neapsiriboję šiais radiniais, Kelmės rajono policijos komisariato pareigūnai tęsė paiešką, sandėliuke buvo rasta ir paimta dar 1 tūkst. 110 pakelių kontrabandinių cigarečių „NZ Gold“, „Fest“, „Minsk“, o gyvenamajame bute – 10 pakelių akcizais apmokestinamų cigarečių.

Iš viso paimta 1 tūkst. 180 pakelių kontrabandinių cigarečių „Fest“, „NZ Gold“ ir „Minsk“, kurių bendra vertė 4 tūkst. 118,2 eurų.

Dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis, vyrui, turėjusiam kontrabandinių cigarečių atveju, pradėta administracinio nusižengimo teisena pagal LR ANK 209 str. 7 d., sūnui pagal LR ANK 209 str. 1 d. bei žmonai, kuri bausta už analogišką pažeidimą, pagal LR ANK 209 str. 2 d.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: G. Nausėda Seimo komisijos reikalauja įrodymų