Ratuoti kelių ereliai siautėja: vienas po kito „semiami“ vos prasidėjus savaitgaliui

Vos prasidėjus savaitgaliui, pareigūnai šalies keliuose „sužvejojo“ nemažai girtų vairuotojų, kurie keliuose sėjo nelaimes. Be šeštadienio naktį Lazdijų rajone įkaušusio BMW vairuotojo sukeltos avarijos, per kurią žuvo motociklininkas, užfiksuota ir daugiau skaudžių eismo įvykių, pavojingo vairavimo faktų.

Girti vairuotojai jau savaitgalio pradžioje sukėlė daugybę rūpesčių policijai ir tvarkingiems eismo dalyviams.<br>V.Balkūno asociatyvioji nuotr.
Girti vairuotojai jau savaitgalio pradžioje sukėlė daugybę rūpesčių policijai ir tvarkingiems eismo dalyviams.<br>V.Balkūno asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 13, 2020, 10:10 AM, atnaujinta Jun 13, 2020, 11:06 AM

Šiaulių policijos sučiupo tris girtus vairuotojus, kuriems teks ilgam atsisveikinti su teise vairuoti.

Penktadienį po pietų Šiaulių rajono Poviliškių kaime pareigūnai sustabdė „Audi A4”. Per patikrą alkoholio matuokliu vairuotojui nustatytas sunkus girtumas (2,84 promilės).

Iš 60-mečio vairuotojo buvo paimti automobilio rakteliai, o mašina nuvairuota į saugojimo aikštelę. Sunkiai aplinkoje besiorientuojantis vyriškis nugabentas į Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato areštinę.

Ten pat po vidurnakčio atgabentas ir avariją Šiaulių rajono Aukštelkės kaime sukėlęs 30-metis vyriškis. Jis kelyje Šiauliai - Kelmė automobiliu „Mercedes Benz 220” įsirėžė į ta pačia kryptimi važiuojantį automobilį „Subaru WRX Impreza“.

Po susidūrimo „Mercedes Benz“ nulėkė  nuo kelio. Sulaikytam avarijos kaltininkui nustatytas vidutinis girtumas (1,59 promilės), o jo sulamdyta mašina nugabenta į saugojimo aikštelę.

Teisę vairuoti dvejiems metams praradęs 31 metų vyriškis neiškentėjo kelių mėnesių iki bausmės pabaigos. 31 metų kuršėniškis ne tik nepaisė draudimo sėsti prie vairo, bet ir vairavo girtas.

Kuršėnų pašonėje esančiuose Daugėliuose sustabdyto automobilio BMW 525 vairuotojui nustatytas lengvas girtumas (1,45 prom.).

Šiam pažeidėjui teks ne tik praverti piniginę, bet ir ilgam atsisveikinti su teise vairuoti. Šią teisę teismas buvo atėmęs 2018 m. gruodį, tad iki bausmės pabaigos buvo likęs tik pusmetis.

Kitas atvejis užregistruotas Vainikonių kaime (Kėdainių r.) – penktadienio vakarą policijos pareigūnai rado į šalikelę nuvažiavusį „Peugeot“, kurio vairuotojui nustatytas sunkus girtumo laipsnis – net 3,72 prom. alkoholio.

Šeštadienio naktį Vilkaviškio rajone, Ėglupių kaime „Peugeot 607“ vairavęs 25 metų jaunuoliui nustatytas vidutinis girtumas (1,59 prom.). Išaiškėjo, jog iš jo jau buvo atimtos teisės.

Tą pačią naktį Prūselių kaime (Šakių r.) nuo kelio nulėkusio „Opel Zafiro“ 22 metų vairuotojas, gyvenantis netoli avarijos vietos, įpūtė 1,91 prom.

Šeštadienio vakarą Šakių apylinkėse, Lekėčiuose motorolerio „Rocket 50“ vairuotojui nustatytas vidutinio girtumo laipsnis (2,3 prom.) – 57 metų vyro transporto priemonė, kaip ir kitos, buvo nuvežta į saugojimo aikštelę.

Šeštadienio naktį Upninkų kaime (Jonavos r.) prie tilto pareigūnai sustabdė „Ford Galaxy“, kurio vairuotojas sukėlė įtarimų – važiavo netolygiai, pavojingai manevravo. 32 metų vyrui taip pat nustatytas sunkus girtumas – 2,95 prom. alkoholio.

Vilniaus policijos pareigūnai dėl papirkimo iškėlė bylą 46 metų vairuotojui, kuris penktadienį Minsko plente sustabdytas neblaivus (0,64 prom.) patruliams bandė įbrukti 100 eurų kyšį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.