Uzbekai į Vakarų Europą neteisėtai gabeno prieglobsčio Latvijoje prašytojus

Kalvarijos pasieniečiai sulaikė du uzbekus, neteisėtai gabenusius Latvijoje prieglobsčio pasiprašiusius užsieniečius. Pirminiais duomenimis, Rusijos ir Afganistano piliečiai Latvijoje nesulaukė sprendimų dėl prieglobsčio suteikimo, savavališkai pasišalino iš registracijos centro minėtoje valstybėje ir nusprendė keliauti į Vakarų Europą.

 Uzbekai į Vakarų Europą neteisėtai gabeno prieglobsčio Latvijoje prašytojus.<br> VSAT nuotr.
 Uzbekai į Vakarų Europą neteisėtai gabeno prieglobsčio Latvijoje prašytojus.<br> VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 17, 2020, 9:33 PM, atnaujinta Jun 17, 2020, 9:36 PM

Kaip pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba, naktį iš antradienio į trečiadienį VSAT Varėnos pasienio rinktinės Kalvarijos užkardos pasieniečiai ties Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimu, kelyje Marijampolė – Suvalkai, patikrinti sustabdė automobilį BMW 330. Mašiną latviškais numeriais vairavo 25-erių Uzbekistano pilietis, turintis leidimą gyventi Latvijoje.

Paaiškėjo, kad jis ir kartu vykęs 21-erių tautietis, taip pat turintis leidimą gyventi Latvijoje, neteisėtai gabeno du asmenis. Jie – Rusijos ir Afganistano piliečiai, abu 48-erių.

Nustatyta, kad šie vyrai laikinai gyveno Užsieniečių registracijos centre Latvijoje ir laukė, kol bus išnagrinėti jų prašymai dėl prieglobsčio suteikimo. Iš centro teritorijos šie užsieniečiai pasišalino pažeisdami nustatytą tvarką. Į užsienį išvykti jie negalėjo.

VSAT Varėnos pasienio rinktinėje abiem uzbekams dėl pasikėsinimo neteisėtai gabenti žmones per valstybės sieną pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tokį nusikaltimą gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki 6 metų. Visi automobiliu vykę užsieniečiai uždaryti į areštinę.

Automobilis BMW 330 saugomas Kalvarijos pasienio užkardoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.