Turtingo ir kvailo gerbėjo paieškos nepilnametėms baigėsi liūdnai

Susirasti turtingą ir kvailą gerbėją, o vėliau jį apvogti ir taip pasipelnyti sumaniusios dvi nepilnametės nepagalvojo, kad šis planas jas gali atvesti į teisiamųjų suolą.

 Galvą turtingam vyrui apsukti sugebėjusios nepilnametės jį nugirdė ir pavogė automobilį. <br> M.Patašiaus asociatyvi nuotrauka
 Galvą turtingam vyrui apsukti sugebėjusios nepilnametės jį nugirdė ir pavogė automobilį. <br> M.Patašiaus asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 22, 2020, 4:42 PM, atnaujinta Jun 22, 2020, 4:53 PM

Socialiniuose tinkluose pažintį su 31 metų klaipėdiečiu užmezgusios 14-metė ir 16-metė merginos jau per antrą susitikimą įsigudrino pavogti ne tik piniginę, mobiliojo ryšio telefoną, bet ir brangiai kainuojantį savo pažįstamo automobilį BMW.

Nuosprendis buvo apskųstas

Parvairuoti pasisavintą automobilį nepilnametėms padėjo telefonu į pagalbą pasikviesti du jų draugai, kurie taip pat atsidūrė teisiamųjų suole.

Nepilnametės buvo apkaltintos vagyste, o jų draugai: 22 metų Deividas Gajauskas ir 20 metų Ernestas Vasiliauskas – nusikalstamu būdu gauto turto įgijimu.

Šią bylą vasario mėnesį išnagrinėjęs Telšių apylinkės teismas visus keturis kaltinamuosius išteisino, nes teisme nebuvo įrodyta, kad paimdamos automobilį nepilnametės turėjo tikslą jį naudoti kaip savo automobilį.

Šis nuosprendis buvo apskųstas aukštesnės instancijos teismui.

Bausmės vykdymą atidėjo

Pirmadienį apeliacine tvarka bylą išnagrinėjęs Šiaulių apygardos teismas panaikino žemesnės instancijos teismo priimtą išteisinamąjį nuosprendį ir paskelbė apkaltinamąjį nuosprendį.

Kaltomis dėl vagystės pripažintoms nepilnametėms teismas skyrė po devynis mėnesius nelaisvės, tačiau bausmės vykdymą atidėjo vieneriems metams.

Kaltau dėl nusikalstamu būdu gauto turto įgijimo pripažintam D.Gajauskui teismas skyrė 2 tūkstančių 500 eurų baudą, o jo bendrininkui E.Vasiliauskui – 1 tūkstančio 750 eurų baudą. Paskirtas baudas nuteistieji privalės sumokėti per 10 mėnesių nuo nuosprendžio paskelbimo.

Apkaltinamąjį nuosprendį priėmęs Šiaulių apygardos teismas konstatavo, kad paimdamos svetimą automobilį merginos suprato, kad savininkas jo neteks.

Kad šios nepilnametės turėjo tikslą realizuoti pavogtą automobilį, teisme buvo įrodyta remiantis ir kaltinamųjų bei liudytojų parodymais, ir kita byloje surinkta medžiaga.

Kad važiuoja pavogtu automobiliu D.Gajauskas ir E.Vasiliauskas, sužinojo jau bevažiuojant.

Pažintį užmezgė socialiniame tinkle

Išvaizdžiai atrodančios nepilnametės su pasiturinčiu 31 metų klaipėdiečiu pažintį socialiniame tinkle užmezgė pernai pavasarį.

Nors vienai merginai tuo metu tebuvo 14 metų, o kitai – 16 metų, jos pažįstamui prisistatė pilnametėmis.

Virtualus bendravimas truko neilgai – vyras merginoms pasiūlė susitikti ir pasivažinėti jo automobiliu BMW 535.

Per pirmą susitikimą, kuris įvyko pernai kovo 3 dieną, vyras merginas nusivežė į netoli Klaipėdos esantį miškelį ir pavaišino šampanu bei pasiūlė parūkyti „žolės“. Kvaišalais pasimėgavo tik jaunesnioji mergina.

Po dviejų dienų vyras vėl pasiūlė merginoms papramogauti. Besivažinėjat merginos vėl buvo pavaišintos alkoholiu, joms pasiūlyta „žolės“. Linksmybes buvo nuspręsta pratęsti sodyboje – ten išgertuvės vyko iki vėlaus vakaro.

Nugirdė geradėją ir pagrobė jo automobilį

Kai nuo alkoholio apsvaigęs vyras užmigo, nepilnametės iš spintelės paėmė kieme stovėjusio BMW raktelius, telefonu pasikvietė savo pažįstamus D.Gajauską bei E.Vasiliauską.

Kompanija sėdo į svetimą automobilį ir išvažiavo. Palikdamos miegantį savo geradėją nepilnametės pasiėmė ir jo piniginę, kurioje buvo apie 500 eurų, bei mobiliojo ryšio telefoną.

Pasisavintu automobiliu kompanija važinėjosi po aplinkinius kaimus, kol plyšo jo padangos.

Ryte prabudęs ir automobilio, piniginės bei telefono neberadęs klaipėdietis suprato, kad jį apvogė alkoholiu vaišintos draugės, ir kreipėsi į policiją.

Pareigūnai netrukus surado ir pakelėje numestą klaipėdiečio BMW, ir šį automobilį pavogusią kompaniją.

Pakeitė anksčiau duotus parodymus

Vagyste apkaltinta keturiolikmetė iš pradžių prisipažino, kad su drauge sukūrė planą susirasti turtingą ir kvailą gerbėją, kad galėtų pavogti ir parduoti jo automobilį.

Mergina sakė, kad pavyko realizuoti pirmąją plano dalį, nes pasisavintu automobiliu ji su draugais tik pasivažinėjo.

Vėliau ši nepilnametė pakeitė parodymus ir tvirtino, kad automobilio vogti neketino, o tik sumanė juo pasivažinėti.

Tą patį anksčiau Telšių apylinkės teisme tvirtino ir kita nepilnametė.

Pavogtą BMW vairavęs D.Gajauskas teisme sakė, kad pavairuoti automobilį jį pažįstama mergina pasikvietė telefonu.

Vaikinas tvirtino paklausęs, ar dėl to nebus problemų, o mergina jam atsakius, kad automobiliu pasinaudoti leido jo savininkas. Tik vėliau savo draugams merginos prasitarė, kad BMW jos pasisavino.

Automobilį D.Gajauskas su E.Vasiliausku buvo paprašyti nuvairuoti iki Klaipėdos, tačiau kelionė baigėsi, kai po šunkelius trankomam automobiliui plyšo padangos.

Iš nukentėjusiojo tapo kaltinamuoju

Jaunų merginų apžavėtas ir per jas vos keliolikos tūkstančių eurų vertės automobilio nepraradęs klaipėdietis neilgai džiaugėsi atgavęs savo BMW.

Paaiškėjus, kad jis vieną nepilnametę merginą pavaišino ne tik šampanu, bet ir „žole“ vyras buvo patrauktas baudžiamojon atsakomybėn už neteisėtą disponavimą kvaišalais bei jų platinimą nepilnamečiams.

Šią bylą birželio 2 dieną išnagrinėjęs Šiaulių apygardos teismas klaipėdiečiui skyrė laisvės apribojimą dvejiems metams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.