Už bandymą papirkti ESO darbuotojus trims asmenims – baudos po 15 tūkst. eurų

Vilniaus apygardos teismas, apeliacine tvarka išnagrinėjęs baudžiamąją bylą dėl AB „Energijos skirstymo operatoriaus“ (ESO) darbuotojų papirkimo, sutiko su apeliacinį skundą pateikusio Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroro argumentais ir kaltais dėl papirkimo pripažino dar du asmenis, kurie pirmos instancijos teismo sprendimu buvo išteisinti.

Pranešta apie baudas už papirkinėjimą.<br>D.Umbraso nuotr.
Pranešta apie baudas už papirkinėjimą.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-06-30 15:08

Pranešime sakoma, kad iš viso šioje byloje, kurioje ikiteisminį tyrimą atliko Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Vilniaus valdybos pareigūnai, kaltais dėl papirkimo pripažinti 3 asmenys, kiekvienam iš jų teismas skyrė 15 tūkst. eurų baudą. Taip pat teismo sprendimu konfiskuoti kaip kyšis duoti 1,5 tūkst. eurų.

Ikiteisminį tyrimą Specialiųjų tyrimų tarnyba pradėjo gavus AB „Elektros skirstymo operatorius“ (ESO) pranešimą apie tai, kad vienos didžiausių Lietuvos logistikos įmonių generalinis direktorius V. P., plėtros direktorius K. B. ir šios įmonės vyriausiasis inžinierius V. G. valstybės tarnautojams prilygintiems ESO darbuotojams davė kyšius – 1500 eurų grynųjų pinigų ir beveik 200 eurų vertės dovanas. Kyšis buvo mokamas siekiant palankaus ESO sprendimo įgyvendinant investicinį projektą.

Teismas taip pat nesutiko patenkinti įmonės vyriausiojo inžinieriaus V. G. gynėjo prašymo atleisti jo ginamąjį nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą.

Ikiteisminį tyrimą kontroliavo Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.