Šiauliuose telefoninis sukčius griebėsi smurto – sužalojo jį sulaikyti bandžiusį vyrą

Šiauliuose telefoniniai sukčiai ne tik išviliojo 4 tūkstančius eurų iš jais patikėjusios 62 metų šiaulietės, bet ir sužalojo vieną jų sulaikyti bandžiusį 60 metų nukentėjusiosios brolį.

 Per grumtynes sudužo stiklas, kurio šukės sukčių sučiupti bandžiusiam šiauliečiui sužalojo koją.<br> V.Balkūno asociatyvi nuotrauka
 Per grumtynes sudužo stiklas, kurio šukės sukčių sučiupti bandžiusiam šiauliečiui sužalojo koją.<br> V.Balkūno asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 1, 2020, 12:09 PM

Telefoninių sukčių auka 62 metų šiaulietė tapo patikėjusi, kad jai telefonu skambina tikras policijos pareigūnas.

Pirmadienį apie 15 valandą moteriai paskambinęs sukčius prisistatė policijos tyrėju, kuris atlieka ikiteisminį tyrimą dėl netikrų pinigų platinimo.

Tuo patikėjusiai šiaulietei apsišaukėlis pareiškė, kad ji neseniai už prekes atsiskaitė netikrais pinigais, todėl dabar reikia patikrinti, ar daugiau netikrų pinigų nėra ir jos namuose.

„Pareigūnas“ liepė moteriai paruošti pinigus „apžiūrai“. Vos šiaulietė tai padarė, pas ją į namus atėjo policijos pareigūnu prisistatęs vyras.

Jis įdėmiai apžiūrėjo ant stalo padėtus pinigus ir, pareiškęs, kad reikia atlikti ekspertizę, juos pasiėmė.

Tuomet įtarusi kažką negero moteris nepanoro atiduoti pinigų. Į tai neprašytas svečias dėmesio nekreipė ir pačiupo ant stalo padėtas kupiūras.

Su pinigais pasprukti ketinusį vyrą dar bandė sulaikyti nukentėjusiosios brolis. Per grumtynes sudužo stiklas, kurio šukės šeimininkės broliui sužalojo koją, o telefoninio sukčiaus bendrininkui pavyko pasprukti su pagrobtais pinigais.

Į ligoninę nuvežtam šiauliečiui buvo suteikta medicininė pagalba. Ją suteikus vyras buvo išleistas gydytis ambulatoriškai.

Keturių tūkstančių namuose laikytų eurų netekusiai šiaulietei neliko nieko kito, kaip tik kreiptis į policiją.

Nukentėjusiosios pareiškimą gavę pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: pirma JAV siunta Ukrainai – dar šią savaitę