Žiauriu išpuoliu apkaltintam Kauno advokatui pasiūlyta bausmė

Brutaliu išpuoliu prieš buvusį savo motinos draugą apkaltintas Kauno advokatas Martynas Vilčinskas stojo prieš teismą. Ketvirtadienį buvo sakomis baigiamosios kalbos.

 Smurtu apkaltintas Kauno advokatas M.Vilčinskas prašė jį išteisinti.<br> M.Patašiaus nuotr.
 Smurtu apkaltintas Kauno advokatas M.Vilčinskas prašė jį išteisinti.<br> M.Patašiaus nuotr.
 Smurtu apkaltintas Kauno advokatas M.Vilčinskas prašė jį išteisinti.<br> M.Patašiaus nuotr.
 Smurtu apkaltintas Kauno advokatas M.Vilčinskas prašė jį išteisinti.<br> M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jul 3, 2020, 9:28 AM, atnaujinta Jul 3, 2020, 9:30 AM

Prokuroras paprašė 35 metų M.Vilčinskui skirti 1 metų laisvės apribojimo bausmę, įpareigojant jį 40 valandų nemokamai dirbti socialinėse, globos įstaigose.

Kartu su advokatu teisiamam jo draugui 40 metų birštoniečiui Vidui Bačinskui siūloma apriboti laisvę 1 metams ir 6 mėnesiams, o nemokamų darbų valandas pailginti iki 60.

M.Vilčinskas varsto to paties teismo duris, kuriame dažnai gina savo klientus, atstovavo ir krepšininką Rolandą Alijevą, kuris buvo kaltinamas nelegaliu naršymu po buvusios savo žmonos, dainininkės Godos Alijevos paštą. 

Advokatas ir jo bičiulis kaltės nepripažino ir prašė juos išteisinti. 

Nuosprendis bus skelbimas liepos 29 dieną.

M.Vilčinskui ir V.Bačinskui pareikšti kaltinimai byloje dėl sveikatos sutrikdymo – smurtu advokatą apkaltino buvęs jo motinos 53 metų gyvenimo draugas.

Pastarasis aiškino aiškino patyręs žiaurų išpuolį 2015 metų birželio 20-osios naktį Kauno senamiestyje esančiame savo bute.

Nukentėjusiojo tvirtinimu, į būstą įsibrovę M.Vilčinskas ir pastarojo 40-metis draugas Valdas Bačinskas jį užpuolė miegantį.

Pasak vyriškio, užpuolikai ėmė daužyti jį kumščiais, trenkė ne mažiau dešimties kartų. Taikyta į galvą, tačiau šeimininkui dengiantis, kai kurie smūgiai kliuvo į rankas, krūtinę.

Kaunietis pareiškė policijai, jog V.Bačinskas užlipęs ant lovos laikė prispaudęs keliu nugarą ir dusyk trenkė į stuburo sritį, o M.Vilčinskas kumščiu per galvą esą jam sudavė maždaug 5 kartus.

Mėgindama ištrūkti, auka kartu su V.Bačinsku iškrito iš lovos.

Liudijo ir taksistas

„Einam, py...rui užteks“, – neva tokius žodžius savo bendrininkui pasakė M.Vilčinskas.

Užpultas vyras tvirtino, jog apimtas šoko būsenos jis puolė vytis savo skriaudikus.

Nukentėjusiojo pažįstamas taksistas Rimvydas Ž. Ikiteisminio tyrimo metu pareigūnams patvirtino matęs, kaip jis lipa laiptais žemyn iš paskos advokatui M.Vilčinskui, bet sulaukė pastarojo smūgio į akį. Pasak vežėjo, advokatas vyrui dar papurškė į veidą dujų.

Nuėjęs į sumuštojo butą Rimvydas Ž. pamatė jame paliktą netvarką, sulaužytus baldus.

Po smūgių – lūžiai

Kauniečiui po sumušimų gydymo įstaigoje buvo nustatyti šonkaulio ir stuburo slankstelių ataugų lūžiai, jo veidas, kitos kūno vietos buvo nusėtos žaizdomis, kraujosrūvomis.

M.Vilčinskui buvo pareikšti įtarimai dėl nežymaus, o jo draugui, privačios logistikos bendrovės vadovui V.Bačinskui – dėl nesunkaus sveikatos sutrikdymo.

Sužalotas vyras buvo pristatytas į ligoninę, skundėsi dideliu skausmu.

Susipyko su drauge

Užpuolimo naktį kaunietis savo būste senamiestyje susipyko su savo gyvenimo drauge, advokato motina J.R.

Vyriškis teigė paprašęs sugyventinės, kad ši išvažiuotų į savo namus Eigulių rajone, o paskui sulaukęs jos sūnaus išpuolio.

Tuo tarpu moteris tikino, jog draugas ją sumušė.

Po naktinio konflikto ir abipusių kaltinimų smurtu poros santykiai nutrūko, įsiplieskė ginčai dėl turto.

Pasak buvusio J.R. draugo, jis laimėjo teismo procesą dėl buto ir automobilio, taip pat prisiteisė pinigus, kuriuos buvo sumokėjęs už M.Vilčinsko mokslus.

Sumušimu sugyventinį apkaltinusi J.R. parašė pareiškimą policijai, bet ikiteisminis tyrimas jo atžvilgiu buvo nutrauktas.

Skundėsi kūno tirpimu

Nukentėjęs vyras dėl sumušimų į medikus kreipėsi į po kelių dienų. Jis tvirtino, jog jam pablogėjo sveikata, ėmė tirpti rankos, kojos, svaigti galva.

Greitosios pagalbos brigada pristatė jį į Kauno klinikas.

Užpuolikai į jo butą pateko pro neužrakintas duris.

Kaunietis iš pradžių pareigūnams aiškino, jog įsibrovėliai jį spardė, bet vėliau pats paneigė spyrius.

Pirminėje apklausoje nukentėjusysis tvirtino, jog jį mušė trys vyrai, bet paskui teigė patyręs tik dviejų, M.Vilčinsko ir V.Bačinsko, smurtą – trečias jo nemušė.

Apkaltino melu

Dėl smurto teisiamas advokatas M.Vilčinskas tikino nemušęs buvusio mamos draugo, kaltino pastarąjį melu.

„Byloje atlikta ne viena ekspertizė. Tie sužalojimai, kuriais jis garsiai manipuliuoja (t.y. stuburo lužiai) yra senos traumos, kurios buvo patirtos dar iki 2015 metų.

Šias išvadas patvirtina ir faktas, kad tų pačių metų rudenį jis yra užfiksuotas besitreniruojantis rankinį, nors spaudoje ir ikiteisminio tyrimo metu nurodė, kad yra luošas ir rytais nuo skausmo net rėkia.

Šio vyro veiksmus aš vertinu kaip kerštą mano motinai, dėl to, kad jų santykiai nutrūko, kiek man žinoma ir mano nuomone, po jo panaudoto smurto jos atžvilgiu“ – bylą perdavus į teismą, naujienų portalui lrytas.lt tvirtino teisininkas.

Pasak M.Vilčinsko, po kelių dienų buvęs motinos sugyventinis jam pareiškė, jog jei ji neperrašys savo turto jo vardu – advokato karjerai bus galas.

„Kai aš atsakiau, kad aš neketinu nieko daryti šioje situacijoje, jis grįžo namo, išsikvietė greitąją pagalbą ir išvažiavo „gydytis“.

Iš bylos duomenų matyti, kad su policijos pareigūnais jis nebendravo, nes labai blogai jautėsi, o tą pačią dieną kai buvo išleistas iš ligoninės, savo ligos anamnezės kopiją paliko po motinos durų kilimėliu ir nurodė, kad dabar su manimi susidoros.

Toje pačioje byloje yra jo pokalbių įrašai su trečiaisiais asmenimis, kur jis nurodo, kad ši visa istorija yra išgalvota ir jei tik mano motina liks su juo, jis nedelsiant atsiims pareiškimą.

Ikiteisminis tyrimas buvo nutrauktas keturis kartus, trijų skirtingų prokurorų“, – prisiminė M.Vilčinskas.

Ikiteisminį tyrimą nutraukdavę Kauno ir Kėdainių prokurorai buvo įpareigojami jį atnaujinti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.