Kraupi didelio greičio kaina: BMW vairuotojo atgaila neatperka šeimos netekties skausmo

Dvigubai didesniu, nei leidžiama, greičiu važiavęs ir pėsčiųjų perėjoje moterį mirtinai sužalojęs 29 metų klaipėdietis grotų išvengė – teismas jam paskyrė laisvės atėmimą aštuoniems mėnesiams, bausmės vykdymą atidedant trejiems metams.

Prie BMW vairo sėdintis vyras dvigubai viršijo leidžiamą šioje vietoje 50 kilometrų per valandą greitį – jis skriejo ne lėčiau nei 105 km per valandą greičiu.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Prie BMW vairo sėdintis vyras dvigubai viršijo leidžiamą šioje vietoje 50 kilometrų per valandą greitį – jis skriejo ne lėčiau nei 105 km per valandą greičiu.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Prie BMW vairo sėdintis vyras dvigubai viršijo leidžiamą šioje vietoje 50 kilometrų per valandą greitį – jis skriejo ne lėčiau nei 105 km per valandą greičiu.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Prie BMW vairo sėdintis vyras dvigubai viršijo leidžiamą šioje vietoje 50 kilometrų per valandą greitį – jis skriejo ne lėčiau nei 105 km per valandą greičiu.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jul 17, 2020, 9:25 AM, atnaujinta Jul 17, 2020, 9:26 AM

Klaipėdos apylinkės teisme avarijos kaltininkas Artūras Duoplys pripažino kaltę ir tikino, kad nuoširdžiai gailisi.

Byla išnagrinėta sutrumpinta įrodymų tyrimo tvarka, todėl bausmė sumažėjo trečdaliu.

Tragedija nutiko pernai sausio 14-ąją apie pusę septintos ryto Klaipėdoje, Minijos gatvėje, ties sankryža su Rūtų gatve.

Nustatyta, kad A.Duoplys pažeidė Kelių eismo taisykles ir dėl to žuvo žmogus.

Prie BMW vairo sėdintis vyras dvigubai viršijo leidžiamą šioje vietoje 50 kilometrų per valandą greitį – jis skriejo ne lėčiau nei 105 km per valandą greičiu.

Artėdamas prie nereguliuojamos pėsčiųjų perėjos A.Duoplys nesulėtino greičio ir partrenkė 53 metų moterį.

Po stipraus smūgio ji pakilo į viršų, apie dešimtį metrų lėkė ore ir tuomet atsitrenkė į kitą automobilį.

Smarkiai sumaitota moteris po smūgio dar buvo sąmoninga ir paklausė, kur jos rankinė, tačiau nugabenta į ligoninę nuo daugybės patirtų sužalojimų mirė.

A.Duoplys pasakojo tą rytą važiavęs į darbą. Lynojo, jis neskubėjo, persirikiavo į antrąją juostą, padidino greitį norėdamas aplenkti kitą automobilį ir staiga pajuto smūgį.

„Nesupratau, kas įvyko, pamaniau, gal kas metė akmenį, nes išdužo šoninis stiklas. Sustojau, išlipau iš mašinos, ir kitas vairuotojas man pasakė, kad žmogus partrenktas. Pamačiau gulinčią moterį, pripuolęs laikiau jos ranką, neleidau judėti, kol atvažiavo greitoji“, – teisme pasakojo A.Duoplys.

Jis teigė žinojęs, kad toje vietoje yra pėsčiųjų perėja, mirksėjo geltona šviesoforo spalva, bet tuo metu buvo tamsu, o gatvė ties perėja esą prastai apšviesta.

Įvykio liudininkai teigė, kad ir apšvietimas, ir matomumas tą ankstų rytą buvo geras.

Vyras tikino pėsčiosios nepastebėjęs, o į greičio matuoklį nežiūrėjęs: jam atrodė, kad važiuoja apie 80 kilometrų per valandą greičiu, tačiau ekspertų išvados neginčijo.

Per aštuonerius metus, kiek vairuoja automobilį, jis nė karto nebuvo baustas už Eismo taisyklių pažeidimus.

Po avarijos A.Duoplys su broliu nuvažiavo į ligoninę, tačiau jo į skyrių neįleido ir jokios informacijos neteikė.

Žuvusiosios sūnui jis sakęs, kad nori prisidėti prie laidotuvių išlaidų, tačiau tuomet tas nesileido į kalbas.

Po avarijos patyręs didžiulį šoką avarijos kaltininkas mano, kad daugiau niekada nesės prie vairo, – net apie tai pagalvojus jį vis dar kausto baimė.

Kol kas A.Duoplys vairuoti negalėtų, net jei norėtų, – teismas dvejiems metams atėmė iš jo teises.

O žuvusiosios sūnus teigė, kad patirta netektis ir skausmas neišmatuojami jokiais pinigais.

Šeima – sūnus, vyras ir motina – buvo pateikę teismui 100 tūkst. eurų neturtinės žalos ieškinį, tačiau draudimo bendrovė atlygino tik dešimtadalį šios sumos.

Mirusiosios sūnus aiškino, kad motinos žūtis jį smarkiai sukrėtė, jis net susirgo depresija, geria vaistus, dėl prastos psichikos būklės išsiskyrė su drauge.

Netektį sunkiai išgyvena ir jo tėvas bei močiutė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.