Prabilo Kėdainių r. mačete žiauriai nužudyto vyro dukra: „Jis seniai žadėjo sukapoti brolį ir paleisti jį per kaminą“

Babėnuose, Kėdainių rajone, įvykęs brolių Algio ir Stasiuko konfliktas dar iki dabar neduoda ramybės jų artimiesiems. Žmonės nesupranta, kodėl vienas iš brolių griebė mačetę ir mirtinai užkapojo savo brolį. Į „Rinkos aikštės“ redakciją atvykusi nužudytojo Algio dukra Giedrė atskleidė daugiau kraupaus įvykio detalių ir atvėrė savo širdį.

 Prabilo Kėdainių r. mačete žiauriai nužudyto vyro dukra: „Jis seniai žadėjo sukapoti brolį ir paleisti jį per kaminą“.<br> Lrytas.lt koliažas
 Prabilo Kėdainių r. mačete žiauriai nužudyto vyro dukra: „Jis seniai žadėjo sukapoti brolį ir paleisti jį per kaminą“.<br> Lrytas.lt koliažas
 Pasirodo, išgertuvių metu namuose buvo trys vyriškiai – visi jie giminaičiai. Kilus konfliktui tarp dviejų brolių, vyresnysis griebė turėtą mačetę ir ja kelis kartus smogė broliui. <br> D.Kuprijanovo nuotr.
 Pasirodo, išgertuvių metu namuose buvo trys vyriškiai – visi jie giminaičiai. Kilus konfliktui tarp dviejų brolių, vyresnysis griebė turėtą mačetę ir ja kelis kartus smogė broliui. <br> D.Kuprijanovo nuotr.
 Pasirodo, išgertuvių metu namuose buvo trys vyriškiai – visi jie giminaičiai. Kilus konfliktui tarp dviejų brolių, vyresnysis griebė turėtą mačetę ir ja kelis kartus smogė broliui. <br> 123rf.com nuotr.
 Pasirodo, išgertuvių metu namuose buvo trys vyriškiai – visi jie giminaičiai. Kilus konfliktui tarp dviejų brolių, vyresnysis griebė turėtą mačetę ir ja kelis kartus smogė broliui. <br> 123rf.com nuotr.
Policija. <br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Policija. <br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Dimitrijus Kuprijanovas, rinkosaikste.lt

Jul 22, 2020, 10:04 PM, atnaujinta Jul 22, 2020, 10:05 PM

Užkapojo negyvai

„Rinkos aikštė“ jau rašė, kad birželio 29-oios vakarą apie 19 val. policiją pasiekė šiurpus pranešimas. Skubiosios pagalbos telefono numeriu paskambinęs neblaivus vyras paaiškino, kad Kėdainių mieste, Babėnuose brolis Stasiukas sužalojo savo brolį Algį.

Į įvykio vietą atskubėjus policijos pareigūnams ir medikams, Kėdainiuose, M. Daukšos gatvėje, privačiame name rastas mirusio 63-ejų metų vyro kūnas su kirstine ir durtine žaizdomis.

Medikai vyrui padėti niekuo negalėjo, o policijos pareigūnai ėmė narplioti nusikaltimą.

Aiškėja daugiau detalių

Pasirodo, išgertuvių metu namuose buvo trys vyriškiai – visi jie giminaičiai.

Kilus konfliktui tarp dviejų brolių, vyresnysis griebė turėtą mačetę ir ja kelis kartus smogė broliui. Tuomet abiejų brolių pusbrolis pranešė policijai ir papasakojo, kaip viskas įvyko.

Policijos pareigūnai nustatė, kad įtariamas žudikas buvo neblaivus – jam nustatytas vidutinis 1,68 promilės girtumo laipsnis.

69-erių metų įtariamasis iškart buvo sulaikytas ir uždarytas į areštinę.

Nujautė kažką negero

Praėjus kuriam laikui po šių baisių įvykių, „Rinkos aikštės“ redakcijoje apsilankė nužudytojo dukra Giedrė. Iš Londono į Kėdainius sugrįžusi jauna moteris buvo ką tik palaidojusi savo tėtį.

Ji papasakojo, kad josios tėtis, kuris ir buvo nužudytas, prižiūrėjo brolį, mat jam reikėjo globos. Jis broliui esą visą savo širdį atidavė, o šis jam atėmė gyvybę.

„Lemtingą vakarą mano tėtis norėjo važiuoti namo, tačiau jautėsi nekaip, tad nusprendė būti su broliu, padėti jam.

Pas tėčio brolį buvo atėjęs pusbrolis ir jie abu išgėrinėjo.

Mano tėtis lemtingą vakarą daug kalbėjo su mama, jie kaip nujausdami atsisveikino. Atrodo, kad tėtis kažką jautė negero.

Jis pasiliko pas brolį ir neteko savo gyvybės. O jis be proto, tiesiog be proto norėjo gyventi, labai laukė manęs, kol sugrįšiu...“, – vos tramdydama ašaras kalbėjo nužudytojo Algio dukra Giedrė.

Atidavė širdį

Moteris pasakojo, kad jos tėtis jau kurį laiką prižiūrėjo savo brolį, mat šis buvo patekęs į traukinio avariją ir savimi tinkamai negalėjo pasirūpinti.

„Mano dėdė turėjo didelę avariją. Po jos mano tėčiui teko slaugyti brolį. Jis ilgą laiką gulėjo lovoje, tad brolis, mano tėtis, kasdien juo rūpinosi, jam padėjo. Jis pastatė brolį ant kojų. Tik mano tėčio dėka dėdė pradėjo vaikščioti.

Dabar yra jau maždaug metai, kai jis pats gali vaikščioti, o iki tol juo reikėjo labai rūpintis. Ir tai darė brolis, mano tėtis. Jis širdį paaukojo savo broliui“, – dėstė moteris.

Pyksta dėl netiesos

Jaunai moteriai yra skaudu, kad aplinkiniai žmonės kalba netiesą. Giedrė pasakojo, kad jos tėtis sirgo onkologine liga ir alkoholio nevartojo.

„Žmonės kalba netiesą. Jie sako, kad mano tėtis gerdavo kartu su broliu.

Tai – netiesa.

Mano tėtis žinojo, kad serga onkologine liga ir su alkoholiu nieko bendro neturėjo.

Jis tiesiog rūpindavosi broliu, veždavo jam maistą, jį prižiūrėdavo. Tėtis visus metus laiko buvo šalia brolio. Kaip jau sakiau, šis ant patalo gulėjo ir ilgą laiką nieko pats negalėjo padaryti.

Tėtis net su mama pykdavosi, kad reikdavo jam brolį nuolat prižiūrėti“, – aiškino Giedrė.

Žadėjo „išleisti per kaminą“

Moteris atskleidė dar daugiau kraupių faktų. Pasirodo, kad Stasiukas Algį jau seniai žadėjo sukapoti ir sudeginęs per kaminą pelenais paleisti.

„Dėdė buvo keistas žmogus, labai savotiškas. Į namus tempdavo, ką rasdavo.

Mano tėtis išveždavo tą visą šlamštą, kurį jis parsitempdavo iš šiukšlynų, o šis apsisukdavo ir vėl pritempdavo. Turėjo bėdų su alkoholiu.

Mano tėtis bandė aplinką tvarkyti, bandė namą prižiūrėti. Kaip jam išėjo, taip jis ir darbavosi.

Jie abu labai pykdavosi dėl tvarkos.

Tėčio brolis ne kartą buvo sakęs, kad sukapos mano tėtį ir paleis per kaminą. Žadėjo, žadėjo ir vieną dieną įvykdė savo siaubingus planus. Tik ne sukapojo, o užmušė“, – atsiduso moteris.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.