Policijos vadovas apie išpuolį Jonavoje: „Mėginta durti pareigūnei į veidą“

Ketvirtadienį Jonavos komisariate komisariate vyras sukėlė tikrą sąmyšį – atvežtas į komisariatą, pirminiais duomenimis, vyras bandė peiliu sužaloti policijos pareigūnę. Tądien buvo pradėti net du ikiteisminiai tyrimai, tačiau jau penktadienį vienas jų buvo perkvalifikuotas.

Elanas Jablonskas.<br>M.Patašiaus nuotr.
Elanas Jablonskas.<br>M.Patašiaus nuotr.
Elanas Jablonskas.<br>M.Patašiaus nuotr.
Elanas Jablonskas.<br>M.Patašiaus nuotr.
Dėl įvykio pradėti du ikiteisminiai tyrimai.<br>D.Umbraso asociatyvi nuotr.
Dėl įvykio pradėti du ikiteisminiai tyrimai.<br>D.Umbraso asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jul 31, 2020, 9:16 AM, atnaujinta Jul 31, 2020, 4:30 PM

Policijos pranešime teigiama, kad liepos 30 d. apie 21 val. 42 min., buvo gautas pranešimas, kad Jonavos rajone, Šilų seniūnijoje esančiame kaime, asmuo nori susižaloti.

Nuvykus policijos pareigūnams ir medikams, neblaivus vyras (gim. 1997 m.), kuriam nustatytas sunkus girtumo laipsnis (2,75 prom.) paaiškino, kad pagalbos jam nereikia, jis tenorėjo pajuokauti.

Prieš pristatant jį į policijos įstaigą protokolui už melagingą tarnybų kvietimą, dalinės apžiūros metu buvo rastas ir paimtas sulenkiamas peilis. 

Komisariate atliekant papildomą apžiūrą vyras išsitraukė antrą peilį ir tąkart bandė durti pareigūnei.

„Sulaikytasis bandė durti pareigūnei į veidą“, – pranešė Kauno apskrities VPK viršininko pareigas einantis Elanas Jablonskas. 

Jis neatskleidė, kur įtariamasis buo paslėpęs ginklą, tačiau pranešė, kad tai buvo įprastas, buityje naudojamas peilis. 

Žabiškai sureagavusi pareigūnė ir užpuoliką nuginklavęs jos kolega išvengė sužalojimų.

Įtariamasis uždarytas į areštinę. Pareigūnams jis žinomas kaip smuratautojas, yra neblaivus vairavęs automobilį.  

Buvo pradėti ikiteisminiai tyrimai pagal LR BK 138 str. 1 d. (nesunkus sveikatos sutrikdymas) ir 286 str. (pasipriešinimas valstybės tarnautojui ar viešojo administravimo funkcijas atliekančiam asmeniui), tačiau penktadienį Kauno apskrities VPK pranešė, kad tyrimas dėl pasipriešinimo perkvalifikuotas į pasikėsinimą nužudyti.

Iškart po įvykio su pareigūnais bendravę vadovai buvo patikinti, kad pareigūnai jaučiasi gerai, pasiūlytos psichologinės pagalbos neprireikė.

E.Jablonskas nekomentavo, kodėl apieškant įtariamąjį nebuvo rastas antrasis peilis, kol kas bando išsiaiškinti visas aplinkybes. 

„Tai turėtų būti pamoka mums visiems“, – pareiškė E.Jablonskas. 

Suėmė 3 mėnesiams

Baigiantis darbo dienai Kauno apylinkės teismas pranešė, kad patenkino prokuroro prašymą ir trijų mėnesių terminui paskyrė griežčiausią kardomąją priemonę – suėmimą V.Č., įtariamam pasipriešinus valstybės viešojo administravimo funkcijas atliekantiems M.G. ir V.A. bei pasikėsinus nužudyti tarnybos pareigas atliekančią pareigūnę M.G.

Teismo nutartyje pažymima, kad byloje yra pakankamai duomenų leidžiančių manyti, jog įtarimai V.Č. pareikšti pagrįstai. Atsižvelgiant į tai, kad įtariamasis V.Č. įtariamas nesunkaus ir labai sunkaus nusikaltimų padarymu ir galimai naujas nusikalstamas veikas padarė praėjus trumpam laiko tarpui po jo atžvilgiu priimto teismo baudžiamojo įsakymo (kuris buvo priimtas 2020 m. liepos 9 d.), kardomoji priemonė jam paskirta nustačius tai, jog V.Č. gali bėgti (slėptis) nuo ikiteisminio tyrimo pareigūnų, prokuroro ar teismo, o būdamas laisvėje gali daryti naujus nusikaltimus.

Įtariamajam V.Č. kardomoji priemonė – suėmimas – paskirta maksimaliam terminui, kadangi švelnesnėmis kardomosiomis priemonėmis negalima pasiekti Lietuvos Respublikos baudžiamojo proceso kodekso numatytų tikslų, užtikrinti įtariamojo dalyvavimą procese, netrukdomą ikiteisminį tyrimą, bylos nagrinėjimą bei nuosprendžio įvykdymą.

Šią nutartį proceso dalyviai per 20 dienų gali apskųsti Kauno apygardos teismui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.