Radęs bombą vyras neturėjo laiko kviesti tarnybas, o kitą dieną pats ją nuvežė į policiją

Į darbą antradienį atvykę Pasvalio policininkai turėjo ieškoti, kur pasistatyti mašinas, nes dalis komisariato teritorijos buvo aptverta įspėjamąja juosta – vienas pasvalietis atvežė sprogmenį.

Į darbą antradienį atvykę Pasvalio policininkai turėjo ieškoti, kur pasistatyti mašinas, nes dalis komisariato teritorijos buvo aptverta įspėjamąja juosta – vienas pasvalietis atvežė sprogmenį.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Į darbą antradienį atvykę Pasvalio policininkai turėjo ieškoti, kur pasistatyti mašinas, nes dalis komisariato teritorijos buvo aptverta įspėjamąja juosta – vienas pasvalietis atvežė sprogmenį.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 22, 2020, 8:36 AM

Mūšoje rastą Antrojo pasaulinio karo laikų artilerijos sviedinį vyras savo automobiliu atvežė tiesiai į policijos komisariato vidinį kiemą.

Tądien vyras žvejojo Mūšos upėje netoli Ustukių kaimo. Prie tilto jis pastebėjo aprūdijusį gelžgalį. Kadangi pradėjo temti, apie radinį žvejys nutarė policijai pranešti kitą dieną.

Tačiau rytą jis nusprendė kitaip – policininkams neskambino ir įsimetęs sprogmenį į mašinos bagažinę nuvažiavo į komisariatą.

Karo laikų sviedinį atvežęs vyras manė, kad pasielgė pilietiškai, ir nesitikėjo, jog ilgam įstrigs policijoje.

Vyro automobilis su sviediniu taip ir liko stovėti komisariato kieme. Evakuoti pareigūnų neprireikė. Jie toliau tęsė tarnybą, tik buvo draudžiama eiti į vidinį kiemą. Kiemas buvo saugomas ir nuo pašalinių.

Radinį apžiūrėję Lietuvos policijos antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ pareigūnai nustatė, kad tai vokiečių 45 milimetrų artilerijos sviedinys. Išminuotojai jį išsivežė.

Bombą radusio vyro pareigūnai nebaudė, tačiau perspėjo, kad daugiau taip nesielgtų, o skambintų numeriu 112.

Parsinešė į namus

Prieš pusmetį vienas pusamžis Biržų rajono gyventojas netoli Vabalninko rastą artilerijos sviedinį parsinešė į namus ir tik po kurio laiko nusprendė paskambinti pareigūnams.

Dar anksčiau Pasvalyje vienas berniukas į namus parsinešė Svalios upės pakrantėje rastą karo laikų miną.

Prieš kelerius metus vienas Panevėžio rajono gyventojas irgi nepabūgo pavojingo radinio įsidėti į savo automobilį ir nuvežti į policijos nuovadą. Tąkart laukiant išminuotojų teko iš pastato evakuoti pareigūnus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.