Į Vilniaus pataisos namus grąžintas pabėgęs nuteistasis: vyras sulaikytas Telšių r.

Penktadienį Kalėjimų departamentas išplatino žinią apie ketvirtadienį vakare, apie 21 val., Kalėjimų departamento Kriminalinės žvalgybos valdybos pareigūnai į Vilniaus pataisos namus sugrąžino nuteistąjį Sigitą Martinkevičių. Rugpjūčio 6 d. vakarą nuteistasis išvyko į parduotuvę apsipirkti ir negrįžo.

Sulaikytas pabėgęs Sigitas Martinkevičius.<br>Kalėjimų departamento nuotr.
Sulaikytas pabėgęs Sigitas Martinkevičius.<br>Kalėjimų departamento nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 28, 2020, 2:42 PM

Kaip praneša Kalėjimų departamentas, su nuteistuoju buvo bandyta susisiekti mobiliuoju telefonu, kurį jis turi teisę turėti, tačiau telefonas buvo išjungtas.

Kalėjimų departamento Kriminalinės žvalgybos valdybos pareigūnai nedelsdami pradėjo minėto nuteistojo paiešką, atliko kitus kompleksinius kriminalinės žvalgybos paieškos veiksmus.

Nors S.Martinkevičius nuolat keitė savo buvimo vietą ir buvo labai atsargus, Kalėjimų departamento pareigūnams pavyko nustatyti tikslią nuteistojo buvimo vietą ir, padedant policijos pareigūnams, sulaikyti bėglį Telšių rajone.

Nuteistajam nuo 2019 m. balandžio mėnesio buvo suteikta teisė išvykti už pataisos įstaigos teritorijos ribų be sargybos arba be palydos. Jam skirta bausmė turėjo baigtis 2022 m. balandžio mėn.

Dėl pabėgimo pradėtas tarnybinis patikrinimas ir ikiteisminis tyrimas pagal Baudžiamojo kodekso 241 str. „Kalinio pabėgimas“ 1 d.

Dabar nuteistajam gresia iki trejų metų laisvės atėmimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.