Vilniaus savivaldybėje atlikta krata: kyšininkavimu įtariamas vienas savivaldybės darbuotojų

Pirmadienį Vilniaus miesto savivaldybėje buvo atlikta krata. Vienam įstaigos darbuotojui pareikšti įtarimai dėl kyšininkavimo. Apie įvykį pirmieji pranešė portalas delfi.lt. 

Įtarimai pareikšti dar trims privatiems asmenims.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Įtarimai pareikšti dar trims privatiems asmenims.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Įtarimai pareikšti dar trims privatiems asmenims.<br>T.Bauro asociatyvi nuotr.
Įtarimai pareikšti dar trims privatiems asmenims.<br>T.Bauro asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Aug 28, 2020, 12:34 PM, atnaujinta Aug 28, 2020, 2:10 PM

Penktadienio popietę buvo patikslinta, jog įtarimai pareikšti vienam Detaliojo planavimo poskyrio specialistui.

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) atstovė Renata Keblienė teigė, kad atliekant ikiteisminį tyrimą dėl Šiaulių apygardos teismo teisėjo Raimundo Jurgaičio (teisėjas įtariamas piktnaudžiavimu tarnyba ir kyšininkavimu) ir kitų privačių asmenų, buvo gauta duomenų apie kitų asmenų galimai padarytas nusikalstamo pobūdžio veikas, susijusias su žemės paskirties keitimo klausimais.

„Siekiant patikrinti galimai padarytos nusikalstamos veikos aplinkybes, šią savaitę buvo atlikti suplanuoti procesiniai veiksmai – pareikšti įtarimai ir atliktos kratos, apklausos, siekiant surinkti tyrimui reikšmingos informacijos“, – aiškino R.Keblienė.

Įtarimai pareikšti vienam iš Vilniaus miesto savivaldybės valdininkų dėl kyšininkavimo, o taip pat ir trims privatiems asmenims.

Kaip skelbiama STT pranešime, šiuo metu visiems asmenims skirtos kardomosios priemonės – rašytiniai pasižadėjimai neišvykti ir nebendrauti su nustatytais asmenimis.

Savivaldybės administracijos direktorius Povilas Poderskis BNS patvirtino, kad kratos Detaliojo planavimo poskyryje buvo atliktos pirmadienį, tą pačią dieną vienam iš poskyrio specialistų buvo pareikšti įtarimai korupcija.

„Vienam specialistui yra pareikšti įtarimai (...) kokie, negaliu atskleisti ir, tiesą sakant, nežinau, nes tuo metu vykdžiau atranką į VASA vadovus ir nesusipažinau su ta medžiaga ir mums raštu dar jos nepateikė“, – penktadienį apie įtarimus kalbėjo P.Poderskis.

„Suprantu, kad ten yra didesnis reikalas, kuriame savivaldybės tarnautojas yra vienas iš daugelio žmonių. Pilnai bendradarbiaujame su teisėsauga ir teiksime visą informaciją, bet ne viską galime atskleisti“, – sakė jis.

Administracijos direktoriaus teigimu, šią savaitę sužinojus apie įtarimus kelerius metus savivaldybėje dirbantis specialistas iškart buvo nušalintas nuo pareigų.

„Jis yra nušalintas nuo pareigų. Jeigu įtarimai pareikšti, valstybės tarnautoją reikia nušalinti nuo pareigų, tokia yra tvarka“, – teigė P.Poderskis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: R. Žemaitaitis sulaužė priesaiką – ar gali kandidatuoti?