Vilniuje sulaikyti meno kūrinių vagys net nenumanė, kiek vertas jų grobis

Meno kūrinių vagys, nespėję realizuoti visų pavogtų paveikslų, operatyviai sulaikyti ir uždaryti į areštinę. Jiems gresia laisvės atėmimas iki aštuonerių metų. Bus kreipiamasi į teismą dėl griežčiausios kardomosios priemonės – suėmimo jiems skyrimo.

Įtariamieji sulaikyti.<br>Lietuvos policijos nuotr.
Įtariamieji sulaikyti.<br>Lietuvos policijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 2, 2020, 3:46 PM

Rugpjūčio 30 d. apie 13 val. Vilniuje, Dariaus ir Girėno gatvėje, pastebėta, kad iš moters nuomojamo buto pavogtas televizorius, įvairūs paveikslai, tarp kurių buvo dailininko Ojaro Mašidlausko paveikslas, ir kiti daiktai. Padarytą žalą nukentėjusioji įvertino daugiau nei 13 tūkst. eurų.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl vagystės (Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 178 str. 3 d.).

Vilniaus apskrities VPK Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos 2-ojo skyriaus pareigūnai operatyviai išaiškino įtariamuosius bei pagrobtų daiktų realizavimo vietą.

Rugsėjo 1 d. apie 18 val. 40 min. sostinės Skroblų gatvėje kriminalistai žaibiškai sulaikė keturis įtariamuosius, jų amžius – nuo 18 iki 23 metų. Trys jauni vyrai ir moteris atsidūrė areštinėje.

Tyrimo metu buvo rasta dalis dar nerealizuoto pagrobto turto. Įtariamieji net neįsivaizdavo realios pagrobto turto vertės ir už parduotus paveikslus gautą menką sumą spėjo išleisti kvaišalams.

Ikiteisminio tyrimo veiksmai tęsiami, įtariamųjų ratas gali plėstis.

Įtariamieji policijai žinomi, ne kartą teisti už plėšimus, vagystes, narkotinių medžiagų platinimą. Jiems gresia laisvės atėmimas iki aštuonerių metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.