Internete įžeidęs Tauragės apskr. pareigūno garbę ir orumą jaunuolis turės susimokėti baudą

Policija skelbia, kad kolegos saugo kiekvieno pareigūno garbę ir orumą, o taip pat skatina tai daryti ir piliečius. Vienas socialinio tinklo vartotojas nesistengė būti tolerantišku, todėl užsidirbo administracinę nuobaudą.

Vyrukas užsidirbo administracinę baudą.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Vyrukas užsidirbo administracinę baudą.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 4, 2020, 9:45 AM

Rugpjūčio 25 dieną, apie 11 val. 04 min., socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje „Pagalba vairuotojams Tauragėje“ buvo publikuota nuotrauka, kurioje vaizduojamas Tauragės apskrities VPK Reagavimo skyriaus vyriausiasis patrulis.

Labai drąsus 25-erių socialinių tinklų lankytojas, prisidengęs svetimu slapyvardžiu, po šia policijos pareigūno nuotrauka, žemiau esančiuose komentaruose, parašė pareigūną įžeidžiančius žodžius.

Tokiais savo veiksmais minėtas pilietis ne tik įžeidė policijos pareigūno garbę ir orumą, bet ir padarė administracinį nusižengimą, numatytą Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso (toliau – LR ANK) 508 straipsnyje (Statutinio valstybės tarnautojo, karo policijos ar žvalgybos pareigūno garbės ir orumo pažeminimas).

Už šį pažeidimą yra numatyta bauda nuo 90 iki 140 eurų. Kadangi asmens pažeidimas padarytas pirmą kartą, pritaikius administracinį nurodymą paskirta pusė minimalios baudos – 45 eurai.

Atminkite, kad socialiniai tinklapiai yra vieša erdvė, kurią mato visi žmonės ir už padarytus nusižengimus kitų asmenų atžvilgiu reikia atsakyti pagal Lietuvos Respublikos įstatymus.

Policija dėkoja piliečiams, kurie nuolat praneša Imuniteto ir vidaus tyrimų skyriaus darbuotojams apie pareigūnams skirtus žeminančius komentarus.

Informuojama, kad pareigūnai imsis visų priemonių apginti ir apsaugoti kiekvieno pareigūno garbę ir orumą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.