Plungėje garažuose pasieniečiai aptiko kontrabandinių cigarečių ir nelegalaus alkoholio

Pasieniečiai Plungėje patikrino du garažus ir juose aptiko pusdevinto tūkstančio pakelių kontrabandinių cigarečių bei daugiau kaip toną, įtariama, nelegalaus alkoholio.

Aptikta virš tonos nelegalaus alkoholio.<br>VSAT nuotr.
Aptikta virš tonos nelegalaus alkoholio.<br>VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 7, 2020, 4:39 PM

Ketvirtadienį vakare Valstybės sienos apsaugos tarnybos Pagėgių pasienio rinktinės Kriminalinės žvalgybos skyriaus pareigūnai atvyko į Plungėje esantį garažų masyvą. Jie jau turėjo informacijos, kad čia gali būti sandėliuojamas nelegalus krovinys.

Pasieniečiai užklupo 50-metį plungiškį, iš vieno garažo kraunantį maišus į automobilio „Toyota Avensis“ bagažinę. Joje VSAT pareigūnai rado 1 tūkst. pakelių cigarečių „Minsk Capital MS“, 500 pakelių cigarečių „NZ Gold“ ir 500 pakelių cigarečių „Fest“ su baltarusiškais akcizo ženklais.

Garaže VSAT pareigūnai aptiko dar 1 tūkst. 500 pakelių cigarečių „Fest“ ir 150 pakelių cigarečių „Minsk Capital MS“ su baltarusiškais akcizo ženklais. Ten taip pat buvo 27 plastikinės talpos po 25 litrus ir 38 plastikinės talpos po 10 litrų su bespalviu skysčiu, skleidžiančiu specifinį alkoholio kvapą.

Tęsdami tyrimą VSAT pareigūnai atliko kratą ir kitame garaže Plungėje. Jos metu rasta 3 tūkst. 500 pakelių cigarečių „Minsk Capital MS“, 1 tūkst. 500 pakelių cigarečių „NZ Gold“ su baltarusiškomis banderolėmis ir 5 plastikinės talpos po 25 litrus bei 10 litrų talpa su tokiu pat, įtariama, nelegaliu alkoholiu.

Iš viso pasieniečiai operacijos metu rado 8 tūkst. 650 pakelių baltarusiškų cigarečių ir 1 tūkst. 190 litrų alkoholio kvapą skleidžiančio skysčio.

VSAT Pagėgių pasienio rinktinėje padėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis ir naminiais stipriais alkoholiniais gėrimais. Už tai numatyta bauda arba laisvės atėmimas iki aštuonerių metų. Sulaikytam plungiškiui naktį teko praleisti areštinėje, vėliau jis paleistas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.