STT pradėjo tyrimą dėl bandymo papirkti „Šilalės šilumos tinklų“ darbuotoją

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT), gavusi savivaldybės valdomos įmonės UAB „Šilalės šilumos tinklai“ darbuotojo pranešimą, pradėjo ikiteisminį tyrimą, kuriame 4 asmenys įtariami korupcinėmis veikomis.

Korupcine veikla įtariami keturi asmenys.<br>T.Bauro asociatyvi nuotr.
Korupcine veikla įtariami keturi asmenys.<br>T.Bauro asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 2, 2020, 1:10 PM

STT Klaipėdos valdybos pareigūnai tiria aplinkybes, kai privačių bendrovių, veikiančių statybų sektoriuje, atstovai UAB „Šilalės šilumos tinklai“ darbuotojui siūlė kyšius. Už siūlytą neteisėtą atlygį, kaip įtariama, buvo siekiama, kad darbuotojas dokumentuose nurodytų ne faktiškai atliktus, o projektinius, didesnės apimties statybos darbus, dėl ko savivaldybė ir gyventojai būtų patyrę finansinių nuostolių.

Privačių statybų bendrovių 3 atstovai įtariami papirkimu ir dokumentų klastojimu. Taip pat 1 asmuo, techninis prižiūrėtojas, įtariamas kyšininkavimu, kuris galimai priėmė kyšį už projektinių, didesnės apimties statybos darbų patvirtinimą.

Ikiteisminį tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Klaipėdos apygardos prokuratūros nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.