Sulaikytas į Lietuvą gabentas visureigis – ieško Nyderlandu teisėsauga

Kalvarijos pasieniečiai sulaikė į Lietuvą automobilvežiu gabentą visureigį. Patikros metu paaiškėjo, kad šios transporto priemonės nuo rugsėjo ieškojo Olandijos teisėsauga. Panašus atvejis Kalvarijos pasienio užkardos veikimo teritorijoje užfiksuotas ir pirmadienį.

 Sulaikytas į Lietuvą gabentas visureigis - ieško Nyderlandu teisėsauga.<br> VSAT nuotr.
 Sulaikytas į Lietuvą gabentas visureigis - ieško Nyderlandu teisėsauga.<br> VSAT nuotr.
 Sulaikytas į Lietuvą gabentas visureigis - ieško Nyderlandu teisėsauga.<br> VSAT nuotr.
 Sulaikytas į Lietuvą gabentas visureigis - ieško Nyderlandu teisėsauga.<br> VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 2, 2020, 10:39 AM, atnaujinta Oct 2, 2020, 2:11 PM

Kaip pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba, ketvirtadienį VSAT Varėnos pasienio rinktinės Kalvarijos pasienio užkardos pareigūnai ties Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimu, kelyje Suvalkai – Marijampolė, tikrino ką tik iš Lenkijos įvažiavusį automobilvežį „Mercedes-Benz“ su priekaba. Šios transporto priemonės paženklintos lietuviškais registracijos numeriais.

Automobilvežį, kuriuo iš Vakarų Europos buvo gabenamos 4 naudotos mašinos, vairavo 38-erių Marijampolės gyventojas. Jis yra samdomas Lietuvoje registruotos transporto priemonių gabenimu užsiimančios įmonės darbuotojas.

Pasieniečiams tikrinant gabentų automobilių dokumentus paaiškėjo, kad 2016 m. pagamintas visureigis „Toyota RAV-4“, įtariama, yra pavogtas ir ieškomas Olandijos teisėsaugininkų. Šios transporto priemonės paieškos paskelbtos prieš kelias dienas.

VSAT Varėnos pasienio rinktinėje dėl nusikalstamu būdu gauto turto įsigijimo ar realizavimo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Mašina buvo nukelta nuo automobilvežio ir saugoma Kalvarijos pasienio užkardoje.

Vairuotoją pasieniečiai apklausė ir leido jam tęsti kelionę bei gabenti kitus tris automobilius su tvarkingais dokumentais.

Šią savaitę tai buvo antras toks atvejis Kalvarijos pasienio užkardos veikimo teritorijoje. Pirmadienį pareigūnai sulaikė į Lietuvą automobilvežiu gabentus du 2016 metų „Toyota CH-R“ ir „Toyota RAV-4“ visureigius. Šių transporto priemonių nuo rugsėjo pradžios ieškojo Nyderlandų teisėsauga.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.