Baltarusiui pasienyje teko palikti ir priekabą, ir joje buvusį krovinį

Medininkų punkte pasieniečiai nustatė, kad prie baltarusio vairuoto krovininio mikroautobuso „Peugeot Boxer“ prikabintos priekabos „Fisso Shin“ kėbulo numeris, įtariama, yra suklastotas. Ja buvo vežamas kondicionierių krovinys.

Įtariama, kad priekabos numeris suklastotas.<br>VSAT nuotr.
Įtariama, kad priekabos numeris suklastotas.<br>VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 5, 2020, 12:39 PM

Šeštadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Vilniaus pasienio rinktinės Padvarionių pasienio užkardos pareigūnai Medininkų kontrolės punkte tikrino iš Lietuvos į Baltarusiją vykusį krovininį mikroautobusą „Peugeot Boxer“ su priekaba „Fisso Shin“. Abi transporto priemonės buvo su baltarusiškais numeriais. Priekaboje buvo gabenamas kondicionierių krovinys.

Mikroautobusą vairavo 30-metis Baltarusijos pilietis. Jo asmens dokumentai buvo nepriekaištingi, kaip ir mikroautobuso dokumentai. Patikros metu pasieniečiams įtarimų sukėlė esą 2019 m. laidos priekabos kėbulo numeris. VSAT pareigūnai išsiaiškino, kad „Fisso Shin“ kėbulo numeris yra, įtariama, suklastotas – ant jo matyti mechaninio keitimo požymių.

Dėl transporto priemonės identifikavimo numerių suklastojimo, neteisėto sunaikinimo ar pakeitimo pasieniečiai pradėjo ikiteisminį tyrimą. Už tokį nusikaltimą gresia bauda, areštas arba laisvės atėmimas iki 2 metų. Baltarusijos pilietis buvo apklaustas kaip liudytojas ir po apklausos paleistas. Jis iš Lietuvos išvyko „Peugeot Boxer“.

Priekaba „Fisso Shin“ saugoma Vilniaus pasienio rinktinėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.