Pasieniečiams įkliuvo du cigarečių kontrabandininkai

2020 m. spalio 5 d. 15:12
Lrytas.lt
Pasieniečiai sulaikė 2 tūkst. pakelių kontrabandinių cigarečių nešusius du Varėnos rajono gyventojus. Prieš kelias savaitęs vienas jų jau buvo pagautas VSAT pareigūnų, kai gabeno 1 tūkst. 500 pakelių nelegalių rūkalų.
Daugiau nuotraukų (1)
Šeštadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Varėnos pasienio rinktinės Aleksandro Barausko pasienio užkardos pareigūnai netoli Varėnos rajono Kaziukonių kaimo pastebėjo ir sulaikė du įtartinus asmenis su nešuliais. Ši vieta yra prie sienos su Baltarusija.
Paaiškėjo, kad sulaikytieji yra 20-ties ir 25-erių Varėnos rajono gyventojai. Jie nuo valstybės sienos į Lietuvos gilumą gabeno keturis surištus ir savadarbėmis petnešomis sukabintus ryšulius. Juose buvo 2 tūkst. pakelių cigarečių „Fest“, pažymėtų baltarusiškais akcizo mokesčio ženklais.
25 metų vyras jau buvo žinomas pasieniečiams. Rugsėjį A.Barausko užkardos pareigūnai jį sučiupo su 1 tūkst. 500 pakelių kontrabandinių rūkalų.
Pasieniečiai dėl akcizais apmokestinamų prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką pradėjo administracinę teiseną. 20-ties vyrui gresia bauda nuo 5 tūkst. 200 iki 6 tūkst. eurų, vyresniajam – nuo 5 tūkst. 760 iki 6 tūkst. eurų. Ši administracinė byla bus nagrinėjama Alytaus apylinkės teismo Varėnos rūmuose.
Įteikus šaukimus atvykti į teismą abu nešikai paleisti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.