Vilkiko su puspriekabe numeriai – svetimi, dokumentai – suklastoti

Raigardo punkte Druskininkų pasieniečiai sulaikė baltarusį, iš Lietuvos vykusį vilkiku „Volvo FH“ su puspriekabe „Merkel“. Jis pateikė, įtariama, suklastotus baltarusiškus transporto priemonių registracijos liudijimus. Be to, ant vilkiko ir puspriekabės, įtariama, prikabinti kitų automobilių numeriai.

 Pasieniečiai sulaikė įtartiną vilkiką.<br> VSAT nuotr.
 Pasieniečiai sulaikė įtartiną vilkiką.<br> VSAT nuotr.
 Pasieniečiai sulaikė įtartiną vilkiką.<br> VSAT nuotr.
 Pasieniečiai sulaikė įtartiną vilkiką.<br> VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2020-10-05 13:12, atnaujinta 2020-10-05 13:21

Kaip rašoma Valstybės sienos apsaugos tarnybos pranešime, vėlų šeštadienio vakarą Raigardo kontrolės punkte dirbę VSAT Varėnos pasienio rinktinės Druskininkų pasienio užkardos pareigūnai tikrino į Baltarusiją vykusio vilkiko „Volvo FH“ ir prie jo prikabintos puspriekabės „Merkel“ dokumentus. Abi transporto priemonės buvo su baltarusiškais registracijos numeriais. Vilkiką vairavo 36-erių Baltarusijos pilietis.

Patikros metu Druskininkų pasieniečiams įtarimų sukėlė baltarusiški vilkiko ir puspriekabės registracijos liudijimai. Pirminiais duomenimis, tai yra visiškos klastotės. Maža to, įtariama, kad prie vilkiko ir puspriekabės prikabinti valstybiniai numeriai priklauso kitoms transporto priemonėms.

Pasieniečiai dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu pradėjo ikiteisminį tyrimą. Užsieniečiui gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki 3 metų. Jis uždarytas į areštinę.

Vilkikas su puspriekabe saugomi Druskininkų pasienio užkardoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.