Kontrabandininkų paliktus rūkalus rasti padėjo Mersas

Purvėnų pasienio užkardos pareigūnai ties Šalčininkų rajono Tausiūnų kaimu aptiko daugiau kaip 4 tūkst. pakelių kontrabandinių cigarečių. Šio įvykio metu puikiai pasidarbavo tarnybinis belgų aviganis Mersas.

 Kontrabandininkų paliktus rūkalus rasti padėjo Mersas.<br> VSAT nuotr.
 Kontrabandininkų paliktus rūkalus rasti padėjo Mersas.<br> VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 13, 2020, 12:47 PM, atnaujinta Oct 13, 2020, 12:50 PM

Kaip rašoma Valstybės sienos apsaugos tarnybos pranešime, iš pradžių maždaug už 300 metrų nuo sienos su Baltarusija pasieniečiai aptiko 9 ryšulius su cigaretėmis. Vietovę patikrino VSAT kinologas su Mersu. Belgų aviganis dar už keliasdešimties metrų krūmuose aptiko du tokius pačius ryšulius su rūkalais. Juos kontrabandininkai spėjo paslėpti, tačiau, manoma, išgirdę artėjančius pasieniečius paliko krovinį likimo valiai ir skubiai pasišalino.

Keturkojis paieškos grupę nuvedė iki artimiausio kelio, kur pėdsakai baigėsi. Neabejojama, kad čia pažeidėjai įsėdo į jų laukusį automobilį.

Iš viso į VSAT pareigūnų rankas pateko 4 250 pakelių cigarečių „Minsk Capital“ ir „Minsk Capital MS“ su Baltarusijos akcizo ženklais.

Įvykio aplinkybes aiškinasi ikiteisminį tyrimą dėl kontrabandos pradėję Varėnos pasienio rinktinės pareigūnai. Rūkalai saugomi Purvėnų pasienio užkardoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.