Du girti telšiškiai prisivažinėjo: vienas bus teisiamas, kad BMW vairavo girtas, kitas – už muštynes

Spalio 12 dienos naktį apie 4 val. 05 min buvo gautas pranešimas, kad Telšių mieste du vaikinai demonstravo nepagarbą aplinkai bei aplinkiniam, naudojo smurtą bei apgadino svetimą turtą.

Du girti telšiškiai prisivažinėjo: vienas bus teisiamas, kad BMW vairavo girtas, kitas – už muštynes.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Du girti telšiškiai prisivažinėjo: vienas bus teisiamas, kad BMW vairavo girtas, kitas – už muštynes.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 14, 2020, 11:18 AM, atnaujinta Oct 14, 2020, 11:25 AM

Kaip rašoma Telšių apskrities VPK pranešime, Masčio ežero pakrantėje esančioje aikštelėje, automobilio vairuotojas, važiuodamas automobiliu BMW, kliudė kitą stovėjusią transporto priemonę „Ford Mondeo“ bei apgadino galinę kėbulo dalį. „Ford Mondeo“ vairuotojas kartu su drauge tuo metu buvo automobilyje.

Pamatęs ir pajutęs, jog atsitrenkė į jo automobilį, vairuotojas išlipo iš jo, tačiau sulaukė netikėtų veiksmų. Šalia BMW vairuotojo sėdėjęs keleivis, dėl chuliganiškų paskatų ėmė smurtauti prieš nukentėjusio automobilio vairuotoją (gim. 1987 m.).

Sumušę nekaltą vairuotoją, abu girti chuliganai pasišalino iš įvykio vietos.

Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Reagavimo skyriaus pareigūnai apie 5 val. 40 min. vienoje Telšių mieste esančioje degalinės aikštelėje, pastebėjo pasišalinusį BMW automobilį. Automobilis buvo nežymiai apgadintas, ant automobilio stogo buvo padėtas gazuoto gėrimo butelis bei alkoholinio gėrimo butelis.

Netrukus buvo nustatyta, kad automobilio viduje buvo abu iš įvykio vietos pasišalinę neblaivūs asmenys: girtas (1,87 prom.), neturintis teisės vairuoti transporto priemonės, kai teisė vairuoti yra atimta, BMW automobilio vairuotojas (gim. 1996 m.) bei šalia jo sėdėjęs ir prieš kitą asmenį smurtavęs girtas (1,91 prom.) vaikinas (gim. 1996 m.).

Pareigūnai abu jaunuolius sulaikė. Šių jaunuolių atžvilgiu pradėti ikiteisminiai tyrimai.

Automobilio vairuotojas, pažeidęs kelių transporto eismo saugumo ar transporto priemonių eksploatavimo taisykles yra traukiamas baudžiamojon atsakomybėn: tas, kas vairuodamas kelių transporto priemonę pažeidė kelių eismo saugumo ar transporto priemonės eksploatavimo taisykles, jeigu dėl to įvyko eismo įvykis, dėl kurio buvo nesunkiai sutrikdyta kito žmogaus sveikata, baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

Kartu buvęs keleivis, smurtavęs prieš kitą asmenį, pažeidęs viešąją tvarką irgi yra traukiamas baudžamojon atsakomybėn: tas, kas viešoje vietoje įžūliu elgesiu, grasinimais, piktybiškai tyčiodamasis arba vandališkais veiksmais demonstravo nepagarbą aplinkiniams ar aplinkai ir sutrikdė visuomenės rimtį ar tvarką, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.