Nužudytą motiną radusią dukrą slegia ne tik netekties skausmas: žudiką atvedė giminaitė

Prieš Panevėžio apygardos teismą stojo sugyventinių pora, kuri kaltinama Anykščiuose nužudžiusi 91 metų moterį. Nusikaltėlių grobiu tapo 3 tūkst. eurų.

Žudiką pas auką atvedė jos giminaitė.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Žudiką pas auką atvedė jos giminaitė.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Žudiką pas auką atvedė jos giminaitė.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Žudiką pas auką atvedė jos giminaitė.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Kupiškėnė M.Uniūnienė kaltinama padėjusi nužudyti savo tolimą giminaitę.<br>D.Krasausko nuotr.
Kupiškėnė M.Uniūnienė kaltinama padėjusi nužudyti savo tolimą giminaitę.<br>D.Krasausko nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Oct 16, 2020, 7:09 PM, atnaujinta Oct 16, 2020, 7:10 PM

Anot prokurorų, anykštėnę nužudė 45 metų J.Marcinkevičius, o jo 44 metų draugė Margarita Uniūnienė padėjo įvykdyti šį kraupų nusikaltimą.

Bylos duomenimis, moteris stebėjo aplinką, kai sugyventinis pastūmė ir pargriovė duris pravėrusią šeimininkę. Senolė buvo sumušta ir pasmaugta.

Iš aukos rankinės sugyventiniai pagrobė 3 tūkstančius eurų. Šiuos pinigus jie leido alkoholiui, maistui ir net naujametėms dovanoms.

Dukteriai – baisus skausmas

M.Uniūnienė, prisistatydama teismui, nurodė esanti našlė, niekur nedirbanti, neteista.

J.Marcinkevičius teistas daug kartų, o pastarąjį sykį nuosprendžio sulaukė prieš 9 mėnesius ir dabar atlieka bausmę. Abu teisiamieji teismo laukia už grotų.

Prokurorui perskaičius kaltinamąjį aktą, tik J.Marcinkevičius pripažino kaltę, o M.Uniūnienė ją neigė. Teisiamieji parodymus sutiko duoti po liudytojų apklausos.

Prieš posėdžio pradžią nužudytos anykštėnės duktė, gyvenanti Panevėžyje, sakė, jog M.Uniūnienė yra tolima jų giminaitė, tačiau ryšių su ja nepalaikė.

Aukos duktė teisiamiesiems yra pareiškusi 30 tūkst. eurų ieškinį. Moteris su skausmu prisiminė motinos netektį: „Kodėl mamai teko tokia baisi lemtis? Juk kaip visi normalūs žmonės ji turėjo teisę numirti sava mirtimi.“

Teko laužti namo duris

Teisme liudijusios nukentėjusiosios teigimu, pastaruoju metu ji gyveno pas motiną Anykščiuose ir tik kelioms dienoms per mėnesį sugrįždavo į namus Panevėžyje sumokėti mokesčių. Tragedijos metu ji kaip tik buvo išvykusi į Panevėžį.

Paskutinį kartą ji su motina kalbėjo telefonu. Panevėžietė prisiminė, kad vėliau paskambinęs sūnus pasakė, jog nuvykęs aplankyti močiutės rado užrakintus namus. Užuolaidos buvo užtrauktos, tad vaikinas nematė, ar kas yra viduje.

Sunerimusi moteris nuskubėjo į Anykščius pasižiūrėti, kas nutiko motinai. Negalėdama patekti į vidų ji paskambino Bendrajam pagalbos centrui.

Namo duris išlaužę gaisrininkai šeimininkę rado nužudytą.

Dukra prisiminė tuoj po žmogžudystės kriminalistų ištartus žodžius, kad šį nusikaltimą padarė kažkas iš savų: „Mama svetimų nevaišindavo, o ant grindų buvo rasta numesta saldainių dėžutė.“

Abi seserys nesutarė

Pareigūnai greitai sulaikė įtariamuosius.

Į Anykščius sugyventiniai, kurie gyveno Kupiškyje, buvo atvažiavę, nes čia vyko J.Marcinkevičiaus teismas dėl vagystės.

Likimo ironija, bet kelias dienas pora buvo apsistojusi pas nužudytos anykštėnės seserį, o vėliau išvyko atgal į Kupiškį. Abi seserys gyveno tame pačiame name, tik skirtingose pusėse.

Aukos duktė sakė, kad pastaruoju metu motina nesutarė su seserimi dėl sklypo padalijimo.

Moters teigimu, nei ji, nei motina nežinojo apie kitame namo gale apsigyvenusią sugyventinių porą.

Nukentėjusioji sakė, kad motina buvo darbšti, gaudavo nemažą pensiją. Be to, maždaug prieš metus iki žmogžudystės ji su seserimi pardavė mišką ir pasidalijo nemažą sumą.

Moters teigimu, visa giminė žinojo, kad jos motina pasiturinti: „Mama bankais nepasitikėjo ir pinigus laikė namuose. Bet ne visi pinigai buvo pagrobti – po motinos mirties tvarkydami namus dar jų radome.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.