Lietuvoje vagystes vykdžiusių užsieniečių laukia teismas: slėpėsi po moteriškomis kojinėmis

Panevėžio apylinkės prokuratūra trečiadienį pranešė teismui perdavusi bylą, kurioje trys Šiaurės Makedonijos piliečiai ir vienas albanas yra kaltinami įvykdę beveik 30 nusikaltimų – vagysčių ir turto sugadinimų.

Per naktį įsilauždavo net po kelis kartus.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Per naktį įsilauždavo net po kelis kartus.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 21, 2020, 10:36 AM, atnaujinta Oct 21, 2020, 10:46 AM

Pasak prokuratūros, du 49 metų ir vienas 41-erių Šiaurės Makedonijos piliečiai ir 45-erių Albanijos pilietis yra kaltinami 2018-ųjų rudenį ir žiemą bei pernai rudenį naktimis įsilaužinėję į bendroves ir parduotuves visoje Lietuvoje. Manoma, kad per šiuos nusikaltimus buvo padaryta nuostolių už daugiau nei 110 tūkst. eurų.

Užsieniečiai buvo sulaikyti pernai spalį, jų namuose rasta beveik 37,5 tūkst. eurų. Prokuratūros teigimu, nusikaltimus organizavo du vyresnieji makedonai, kiti du vyrai buvo pasitelkti kaip vykdytojai.

Vykdant nusikaltimus kaltinamieji buvo pasiskirstę vaidmenimis – vienas vairuodavo automobilį, kitas lauke stebėdavo, likę du braudavosi į patalpas ir ieškodavo vertybių. Nusikaltimų vykdymui vyrai buvo įsigiję kirvių, kirtiklių, radijo stoteles, veidus slėpdavo užsimovę ant galvų moteriškas kojines ir kepures su snapeliais.

Į bendroves, parduotuves ir prekybos centrus vagys brovėsi išlauždami langus ar duris, sugadindami signalizacijas ir vaizdo kameras. Į vidų patekę vyrai arba išlauždavo seifus, arba juos tiesiog pavogdavo, o ištuštindavo vėliau.

Kartais per naktį vagys apiplėšdavo ir kelis tame pačiame mieste esančius objektus. Pavyzdžiui, Pasvalyje pernai rugsėjį per vieną naktį buvo apvogtos dvi bendrovės ir vienas prekybos centras, jų patirti nuostoliai siekė beveik 34 tūkst. eurų. Ikiteisminio tyrimo metu visoje Lietuvoje vykdyti nusikaltimai buvo sujungti į vieną bylą.

Baudžiamąją bylą nagrinės Panevėžio apylinkės teismas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.