Pasieniečiai aptiko automobilyje įrengtą kontrabandinių cigarečių slėptuvę

Prie išvažiavimo iš vadinamosios Dieveniškių kilpos Gintaro Žagunio užkardos pasieniečiai sulaikė lengvojo automobilio vairuotoją. Jis transporto priemonėje „Volkswagen Passat“ įrengtoje slėptuvėje gabeno 1 tūkst. baltarusiškų cigarečių.

Aptikta cigarečių kontrabanda.<br>VSAT nuotr.
Aptikta cigarečių kontrabanda.<br>VSAT nuotr.
Aptikta cigarečių kontrabanda.<br>VSAT nuotr.
Aptikta cigarečių kontrabanda.<br>VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 21, 2020, 2:47 PM

Antradienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Varėnos pasienio rinktinės Gintaro Žagunio pasienio užkardos pareigūnai Šalčininkų rajono Širvių kaimo prieigose, kelyje Dieveniškės–Šalčininkai, patikrinti sustabdė automobilį „Volkswagen Passat“ lietuviškais numeriais.

Ši vieta yra prie išvažiavimo iš vadinamosios Dieveniškių kilpos, iš visų pusių supamos Baltarusijos teritorijos. Čia pasieniečiai atlieka visų keliaujančių asmenų bei transporto priemonių patikrą.

VSAT pareigūnams pateikti vairuotojo, 21-erių Šalčininkų rajono gyventojo, dokumentai buvo tvarkingi, tačiau automobilis sukėlė įtarimų. Pasieniečiai nusprendė jį patikrinti G.Žagunio užkardoje, kur yra išsamiai apžiūrai reikalinga patalpa bei įranga.

Paaiškėjo, kad transporto priemonėje įrengta slėptuvė. Iš dvigubo kuro bako pasieniečiai ištraukė 1 tūkst. pakelių cigarečių „NZ Gold“ ir „Minsk Superslims“ su Baltarusijos banderolėmis.

Dėl akcizais apmokestinamų prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką vairuotojui pradėta administracinės bylos teisena. Už tokį pažeidimą gresia bauda nuo 5 tūkst. 200 iki 6 tūkst. eurų. Teismas taip pat gali konfiskuoti ir transporto priemonę, kuria gabentos neteisėtos prekės.

Po apklausos Šalčininkų rajono gyventoją pasieniečiai paleido. Jis privalės atvykti į teismą. Automobilis ir cigaretės laikinai saugomi G.Žagunio užkardoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.