Pasieniečiai sulaikė ir kontrabandinį krovinį, ir kontrabandininkus

Pasienyje su Baltarusija Padvarionių užkardos pareigūnai sulaikė 2 tūkst. pakelių kontrabandinių cigarečių ir, įtariama, šį krovinį nešusius du Šalčininkų rajono gyventojus. Abu įkliuvusieji jau buvo žinomi dėl anksčiau padaryto analogiško nusižengimo.

Sulaikyti kontrabandininkai.<br>VSAT nuotr.
Sulaikyti kontrabandininkai.<br>VSAT nuotr.
Sulaikyti kontrabandininkai.<br>VSAT nuotr.
Sulaikyti kontrabandininkai.<br>VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 29, 2020, 1:09 PM

Trečiadienį vakare VSAT Vilniaus rinktinės Padvarionių užkardos pasieniečiai Šalčininkų rajono Dukšių kaimo prieigose užfiksavo kelis įtartinus asmenis. Jie tamsoje su kroviniais ėjo nuo sienos į Lietuvos gilumą. Ši vieta yra prie pat sienos su Baltarusija.

Pasieniečiai, tarp kurių buvo kinologai su tarnybiniais šunimis, vyrus sulaikė prie kelio Dukšiai-Žaltūnai. Paaiškėjo, kad tai – 30-ies ir 37-erių Šalčininkų rajono gyventojai, kurie anksčiau yra įkliuvę pasieniečiams gabendami kontrabandines cigaretes. Netoliese aptiktos 4 dėžės, iš viso 2000 pakelių cigarečių „Fest“ su baltarusiškomis banderolėmis.

Pasieniečiai dėl akcizais apmokestinamų prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką pradėjo administracinę teiseną. Už tokį nusižengimą kontrabandos gabentojams gresia baudos nuo 5 tūkst. 200 iki 6 tūkst. eurų. Be to, sulaikytieji valstybės sienos apsaugos zonoje buvo be asmens tapatybę patvirtinančių dokumentų ir privalomų VSAT leidimų. Už tai Padvarionių pasieniečiai taip pat pradėjo administracines teisenas.

Kontrabandininkai po apklausų paleisti ir turės atvykti į jų bylas nagrinėsiantį teismą. Cigaretės saugomos Padvarionių pasienio užkardoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ką reiškia kandidato R. Žemaitaičio pasitraukimas iš Seimo?