Latviui apkarto kelionė į Lietuvą – už įsivežtą marihuaną teks mokėti didžiulę baudą

5000 eurų ir teistumas. Tokią kainą už viešnagę į Lietuvą teks sumokėti Latvijos piliečiui 24 metų Nikitai Niksui Oolui, kuris važiuodamas aplankyti Kryžių kalno įsivežė ir 4 gramus marichuanos. 

 Kuprinėje rasta "žolė" latvį įklampino kai reikiant - už įsivežtus 4 gramus kvaišalų vaikinui teks sumokėti 5 tūkstančių eurų baudą.<br> V.Balkūno asociatyvioji  nuotr.
 Kuprinėje rasta "žolė" latvį įklampino kai reikiant - už įsivežtus 4 gramus kvaišalų vaikinui teks sumokėti 5 tūkstančių eurų baudą.<br> V.Balkūno asociatyvioji  nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-11-03 13:13, atnaujinta 2020-11-03 13:18

Anksčiau neteisto latvio automobilį „Opel Astra“ pareigūnai sustabdė vos tik jis kirto Lietuvos Respublikos sieną. Kelyje Ryga – Šiauliai – Kaliningradas budėję policininkai atkreipė dėmesį į latvio automobilio salone buvusią kuprinę.

Paprašytas parodyti, ką vežasi, N.N.Oolas pravėrė kuprinę, kurioje buvo kaljanas, pora pypkių, keturios taurelės, du smulkintuvai ir plastikinis maišelis su 3,3 gramo smulkintų kanapių. Dar beveik 0,65 gramo kanapių buvo viename smulkintuve.

Su kvaišalais įkliuvęs Olainės miestielio gyventojas dievagojosi nepagalvojęs ir kvaišalus įsidėjęs per klaidą. 
Vaikinas tikino, kad kanapių kelionės išvakarėse pirko Rygoje iš nepažįstamo vaikino, sumokėjo jam pinigus, o kvaišalus pasiėmė nurodytoje vietoje miške. Įkliuvęs N.N.Oolas pripažino, kad rūkė kanapių.

Jaunuolis teisme sakė, kad marihuaną rūkydavo tik savaitgaliais, prašė jam taikyti kuo švelnesnę bausmę. 

Kaltę visiškai pripažinęs latvis apklausiamas Šiaulių apygardos teisme sakė, kad pamoką išmoko – atsisakė kvaišalų, susirado merginą ir pradėjo studijuoti. 

Kaltę visiškai pripažinęs N.N.Oolas atsipirko švelnesne nei įstatymas numato bausme. Byla buvo nagrinėjama taikant sutrumpintą įrodymų tyrimą.

Latvio atgaila įtikino bylą nagrinėjusį teisėją Boleslovą Kalainį, kuris antradienį N.N.Oolui paskyrė 100 MGL (5000 eurų baudą).

Kai nuosprendis įsiteisės, Latvijos piliečiui bus sugrąžintas ir automobilis. Teisiamasis į teismą išklausyti nuosprendžio neatvyko – sukliudė koronaviruso pandemija.  

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.